Ugrás a tartalomra

Márki-Zay Péter: Le vagyok taglózva, mint mindenki más

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. április 04. hétfő 00:28
Az Egységben Magyarországért városligeti eredményváróján mondott beszédében vasárnap késő éjjel Márki-Zay Péter.
Fotó: 24.hu

Le vagyok taglózva, mint mindenki más. Nem akarom titkolni a csalódott - kezdte Márki-Zay Péter.

Az ellenzéki, vesztes miniszterelnök-jelölt arról beszélt, tudták előre, hogy ez egy egyenlőtlen küzdelem lesz, a Fidesz csalt is szerinte. Mint fogalmazott, Hadházy Ákosnak volt igaza, amikor azt mondta, amíg az emberek nagy részét csak az agymosás, propaganda éri el, nem lehet leváltani ezt a kormányt.

Elismerik, hogy a Fidesz ebben a rendszerben győzött, azt viszont nem, hogy a választás demokratikus lett volna.

- A mai napon, összekötött lábbal, lándzsával a hátunkban, kigúnyolva is azt hittük, meg tudjuk nyerni ezt a választást, nem így történt. Nem csak Milosevic volt minden másnál népszerűbb, Hitler is kétharmados többséget kapott volna az oroszok által körbekerített Berlinben 1945 áprilisában – példálózott.

Szerinte aki megnézte Orbán arcát ma reggel vagy a kampányban, csipetnyi vigaszt adott, hogy félt. Márki Zay úgy véli, Orbán rettegett attól, hogy elveszítheti a hatalmát.

- Ebben a rendszerben ezt lehetett elérni, mi mindent megtettünk. Négy éve az életemet rátettem arra, hogy a rendszert lebontsuk. Volt összefogás, volt kiváló program. De most mégis mindenkit arra biztatok, hogy menjen haza, nyugodjon meg, mert én is találkozom olyanokkal, akik könnyes szemmel azt fontolgatják, hogy összepakolnak és elhagyják az országot – fogalmazott.

Márki-Zay elmondása szerint most hazamegy, kialussza magát egy év után.

- Megcsóklászom a gyermekeimet, találkozok újra a barátaimmal, beszélgetni fogunk, szeretjük egymást, sütögetünk, megiszunk egy-két pohár bort. Menjünk haza, szeressük egymást, aludjunk egy nagyot, józan döntést kell hoznunk ebben a helyzetben. Tiszta lelkiismerettel állunk most a magyar nemzet és a Jóisten előtt. Mindent megtettünk az elmúlt egy évben és az elmúlt négy évben és én ezt köszönöm mindenkinek – magyarázta.

Fárasztó volt a kampány, de megérte, tehetséges, szorgalmas emberekkel dolgozhatott együtt.

- Bár most minden józan magyarban megfontolás tárgya lehet az, hogy egy ilyen helyzetben, amikor azt látjuk, hogy hazánk nem a jó úton megy, elhagyja az országot, mi maradunk, itt maradunk veletek. Nemcsak hogy itt maradunk, hanem veletek vagyunk. Folytatni fogjuk a küzdelmet – fogalmazott.

Szerinte mindannyian mást reméltek. Tudták, hogy egyenlőtlen lesz a küzdelem, de nem gondolták, hogy ennyire.

- Nem gondoltuk, hogy ennyire meg lehet vezetni az embereket, és hogy ha a jövőben a cigányságot, a melegeket, a zsidókat, baloldaliakat, bárkit akit üldözni fognak az országban, mi kiállunk mellettük. Mi maradunk – ismételte el.

Továbbra is vissza akarja adni a hazának a becsületét, ellenzékből is megmutatná, hogy büszkék lehetnek arra, hogy magyarok.

Végezetül azzal köszönte meg mindenkinek a munkáját, aki mellette volt az elmúlt egy évben a politikusoktól az aktivistákon át a szavazatszámlálókig, hogy ne adják fel, nem is adhatják fel.

A mi feladatunk az volt, hogy mindent megtegyünk. Azzal a tiszta lelkiismerettel térek haza, hogy mindent megtettünk. Aki a küzdelem részese volt, ezt szeretném megköszönni. És természetesen sok szeretettel köszöntöm azokat is, akiket nem tudtunk meggyőzni. Ne adjátok fel – zárta a beszédét.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!