Ugrás a tartalomra

Más nevére vásároltak műszaki cikkeket a csalók

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 22. szerda 21:00
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája szerdán egy hónapra rendelte el annak a három férfinak a letartóztatását, akik valós személyek adatait felhasználva és azzal visszaélve vásároltak műszaki cikkeket, hogy azokat külföldön értékesítsék tovább.
Képünk csak illusztráció

A gyanú szerint az egyik férfi 2018. június és 2019. március között több mint húsz alkalommal vásárolt nagy értékű műszaki cikkeket részletre egy telekommunikációs szaküzletből. A vásárlás során nem saját adatait adta meg, hiszen nem akarta az áruk havi törlesztőrészleteit kifizetni. A megrendelt műszaki cikkeket másik társa – alkalmanként 5.000 forintért - szállította le harmadik társuknak, aki külföldi személyek részére azokat tovább értékesítette. A bűncselekménnyel több mint ötmillió forintos kárt okoztak.   

Két gyanúsítottal szemben jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, míg harmadik társukkal szemben orgazdaság elkövetése miatt indult eljárás. Bűnösségük megállapítása esetén 2 évtől 8 évig tartó szabadságvesztéssel is büntethetők. Így a kiszabható büntetés mértéke alapján megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak jelenléte másként nem lenne biztosítható az eljárás során. A bíróság álláspontja szerint felmerül annak a veszélye is, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülése esetén a tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítást. Egzisztenciális helyzetük alapján továbbá az sem zárható ki, hogy  újabb, szabadságvesztés büntetéssel büntetendő bűncselekményt követnének el.

A bíróság mindezen indokok alapján rendelte el a gyanúsítottak letartóztatását június 22-ig, mely döntés ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!