Ugrás a tartalomra

Második lett egy nemzetközi versenyen Burai Laura

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. augusztus 17. kedd 16:12
A Miskolci Egyetem végzett csellistája több vasat is tartott a tűzbe, így az egyik megmérettetésen második lett, a másik eredménye még várat magára. Ott segíthetünk neki szavazatainkkal.

Mindössze egy ponttal csúszott le az első helyről a III. Danubia Talents Liszt Nemzetközi Zenei Versenyen. Burai Laura az online formában megtartott megmérettetésen Csajkovszkij Pezzo capriccioso-ját és Bach C-dúr prelúdiumát adta elő, ami két hónap gyakorlás eredménye volt. A huszonöt országot érintő jelentkezők között saját korcsoportjának szóló kategóriájában második helyezést ért el. 

– Ez egy előrelépés nekem szakmailag, eddig nem tudtam magam megmutatni nemzetközi szinten, most értem meg arra, hogy elinduljak egy ilyen versenyen – mondta a zenész, aki áprilisban már nyilatkozott portálunknak. Akkor azt nyilatkozta, családi indíttatásból kezdett zenével foglalkozni.

Egy másik, szintén nemzetközi próbán, a Worldvisionön még szeptember közepéig szüksége van a közönség szavazására. Ehhez regisztrálni kell itt, majd szavazni itt. Ez a verseny ugyanis február közepén ér véget.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!