Ugrás a tartalomra

A másodosztályba jutásért csatázik a MEAFC tollaslabda csapata

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 13. szerda 12:19
A tét súlyának megfelelően,de csökkentett létszámban készül az osztályozó mérkőzésre a Miskolci Egyetem csapata.
A MEAFC tollaslabda csapata egy korábbi megmérettetésen:  Ang Ze Khai (balról), Ang Boon Peng, Tari Tamás, Szabó Hanna, Csonka Borbála és Imri Hanna

A tollaslabda Országos Csapatbajnokság (OCSB) II. osztályába jutás a tétje annak a derbinek, melyet március 16-án, szombaton rendeznek meg Budapesten. A MEAFC csapata korábban már járt ebben a „magasságban”, és most ismét szeretnének feljebb lépni - fogalmaz a klub közleménye.

A KMASZC Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola tormatermében kialakított, 4 pályás osztályozó előtt Morvai István, a tollaslabda szakosztály vezetője, aki edzőként és játékosként is segíti társait, a következő gondolatokat fogalmazta meg:

- Hosszú idő telt el azóta, amikor nem csak egyéni versenyszámokban, hanem csapatban is megtudtuk mérettetni magunkat – hangsúlyozta Morvai István.

- Bő húsz év után elérkezett az idő, hogy ismét megküzdjünk az Országos II. osztályba jutásért. Ennek megfelelően készültünk az osztályozó mérkőzésre. Igaz csökkentett létszámmal – Csonka Bori, Imri Hanna, Ang Boon Peng, Ang Ze Khai és jómagam vesszük fel a küzdelmet a T(r)ollas SE és a Veszprém csapatával.

A játékos-edző szerint mindkét gárda erős, hiszen a Veszprém a nyugati, a T(r)ollas a keleti csoportban bizonyult a legjobbnak. Elszántságunkat ismerve, mindent kihozunk majd magunkból. Igyekeztünk mind a három edzésünket (3x2 óra) kihasználva a lehető legtöbbet a pályán tölteni. Fiataljaink - Bori, Hanna és Zek - az érettségi felkészülés lázában égve sem feledkeztek el a magasabb osztályba lépési lehetőségről. Hiszen, ha feljutunk - a szakosztály és a MEAFC dicsőségén felül - évek múltán büszkén elmondhatják magukról, hogy OB II-es játékosok voltak. Én már játékosként, edzőként, sportvezetőként is átéltem, hogy milyen a II. osztályba feljutni. Bízom benne, hogy az előttünk álló hétvégén egy újabb saját nevelésű generáció is magáénak tudhatja majd ezt az érzést - vetíti elő Morvai István.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!