Ugrás a tartalomra

A matematika ünnepe Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 17. hétfő 14:57
Miskolcra érkezik a Nemzetközi Magyar Matematikaverseny április 19-én, amit idén 29. alkalommal rendeznek meg.
Képforrás: innoportal.hu

A matematikát magas szinten művelő felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, partiumi, bánsági és délvidéki középiskolás tanulók és tanáraik 18 év után másodszor találkoznak Miskolcon, a Földes Ferenc Gimnáziumban, az anyaország hasonló érdeklődésű diákjaival és pedagógusaival. (A Covid járvány miatt háromszor is meghiúsult fesztivált a rendezést tervező zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium ebben a tanévben nem tudta megvalósítani, ezért a program mögött álló szervezet megkeresésére február végén vállalta a szervezést a Földes Gimnázium – írja közleményében az önkormányzat.

Az intézmény több országos verseny otthona, a szervezési tapasztalatok és a rendelkezésre álló rövid idő miatt mégis nagy erőpróbát jelentett a szakmai és tartalmi elvárásoknak való megfelelés.) A nemes hagyomány folytatása érdekében mintaértékű összefogás született, a Földes Gimnázium, a Miskolci Egyetem és Miskolc között. Hatalmas segítséget jelentett a szervezőknek a Földes öregdiákok támogatása. A négy napra Miskolcra érkező közel 300 középiskolás diák és tanár a versenyzés mellett bepillantást nyerhet a Miskolci Egyetem képzési rendjébe, bekapcsolódhatnak az egyetemi campus életébe, továbbá számos programon ismerkedhetnek városunk és vármegyénk történelmi és kulturális gazdagságával, természeti és épített értékeivel – írják.

Miskolcra érkezik a Nemzetközi Magyar Matematikaverseny április 19-én, amit idén 29. alkalommal rendeznek meg.

A nagyszabású esemény fő célja a tehetséggondozás, a tudományos élet utánpótlásának támogatása. A versenyen túl a rendezvény célja a magyarságtudat erősítése, a magyar nyelvű oktatással kapcsolatos tapasztalatcsere, a szakmai és emberi kapcsolatok erősítése. Az elmúlt három évtizedben kialakított emberi és szakmai kapcsolatok a magyar nyelvű oktatási intézmények együttműködésének egyik biztos alapját képezik. A felsőoktatásban is elismert verseny jelentőségéhez mérhető támogatója a Magyar Nemzeti Bank, további támogatók a Neumann János Nonprofit Kft, a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány, a Domestore Kft, és a Brand Visual Kft. Miskolcot két gimnázium diákjai is képviselik, a szervező Földes Ferenc Gimnázium meghívására a Hermann Ottó Gimnázium tehetséges diákjai is részt vesznek az április 23-ig tartó versenyen – szól a közlemény.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!