Ugrás a tartalomra

Még lehet jelentkezni a Bursa Hungarica ösztöndíjra

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 02. hétfő 14:11
November 5-ig még lehet jelentkezni a Bursa Hungarica ösztöndíjra, amelyre nehéz anyagi helyzetben lévő fiatalok pályázatait várják Miskolcon is. Olyan fiatalokét, akik családjában az egy főre eső havi nettó jövedelem nem haladja meg a 71 250 forintot. A város 8 év kihagyás után csatlakozott újra az ösztöndíjprogramhoz.

A havi 5000 forintos önkormányzati támogatásra – amelyhez a korábbi évek tapasztalatai alapján ugyanennyit tesz hozzá az Innovációs és Technológiai Minisztériumon keresztül az állam is – olyan fiatalok pályázhatnak, akik vagy már valamelyik felsőoktatási intézmény hallgatói, vagy érettségi előtt állnak, esetleg már leérettségiztek, de még nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem. A pályázatok elbírálásának fő szempontja nem a tanulmányi eredmény, hanem a pályázó szociális helyzete.
 
A pályázatbeadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (EPER-Bursa rendszerben) egyszeri pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése:
https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx
 
A pályázói regisztrációt követően lehet rögzíteni a pályázati adatlapokat. A rögzítést követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva kell a pályázati kiírásokban felsorolt igazolásokkal, dokumentumokkal együtt az Önkormányzathoz a megadott címre postai úton vagy személyesen eljuttatni. Fontos, hogy az adatlapot pontosan kell kitölteni.
 
A pályázatban „A” és „B” típusú támogatást lehet igényelni, az ehhez szükséges dokumentumok letölthetők a www.miskolc.hu internetes oldalról.
 
Ugyancsak fontos, hogy
 
-   a  Bursa Hungarica pályázatot nem az Eper-rendszerben, hanem az Eper-Bursa pályázatkezelési rendszerben lehet rögzíteni; kizárólagos pályázói belépési oldal: https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx
 
-     a pályázók részére összeállított felhasználói kézikönyv és oktató videók az alábbi linken érhetők el: http://www.emet.gov.hu/hatter_1/bursa_hungarica2/
 
A pályázat benyújtási határideje 2020. november 5, elbírálásának határideje pedig december 4.

További hírek

Olvasnivaló