Ugrás a tartalomra

Még várják az ötleteket

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 20. vasárnap 17:25
Már csaknem ötven ötlet érkezett június 1-je óta a részvételi költségvetés forrásának felhasználására.
Fotó: Juhász Ákos

Tavaly első vidéki nagyvárosként Miskolcon dönthettek a városlakók arról, hogy mire fordítsák a városi költségvetés részvételi programra elkülönített részét. Csaknem kétszáz javaslat érkezett - például a Vörösmarty tér parkosítására, az esővíz begyűjtésére és hasznosítására, ingyenes jogi tanácsadásra a MESZEGYI-nél, és térítésmentes sportolási lehetőségre négy különböző helyszínen - ezek közül végül tíz valósul meg.

Közben pedig már javában tart az új ötletpályázat, a Tervezzük Miskolcot weboldalon augusztus végéig várják három kategóriában (zöldülő Miskolc, gondoskodó Miskolc, közös tereink) a javaslatokat a 15 millió forintos keretösszeg elköltésére.
 
Kovács Kamilla, a polgármesteri hivatal civil részvételi referense a Miskolc Televíziónak elmondta, a kategóriák megmaradtak, de az összeget nem bontották szét, tehát egyetlen ötlet is lehet olyan jó, hogy a teljes, 15 millió forintos keretet erre fordítják. - Így egy picit nagyobb léptékű elképzelésekben is lehet gondolkodni - mutatott rá.

Az eddig beküldött ötletek és jelenlegi feldolgozottságuk a részvételi költségvetés oldalán nyomon követhető. Ezekből már látszik, hogy az összevonható összegek nagyobb lehetőségeket kínálnak. Például skate-park és kamapálya építésére is érkezett javaslat, de szerepelt az ötletek között a belvárosi hulladéktároló tartályok lecserélése is.- Sok hasznos és érdekes ötlet érkezett már, körülbelül ötvennél tartunk. Augusztus végéig tart a pályázat - tette hozzá.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!