Ugrás a tartalomra

Megelevenedett középkor: csatakiáltások és kardcsörgés az Avason

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 20. kedd 16:15
Nyilvános edzést és középkori fegyverbemutatót tartott a miskolci Kard és Kereszt Johannita Testvériség hagyományőrző egyesület hétfőn az Avasi Ifjúsági Parkban.
Osztie Tibor képgalériája

A lovagkori hagyományőrző csapat teljes fegyverzettel vonult ki hétfőn délelőtt az Avasra, hogy központi „erődítményüket”, a Vasgyárat elhagyva ezúttal a sokak által látogatott közösségi és sportparkban mutassák meg, hol lakik a magyarok Istene.

Persze nem vérre ment a játék, senkit nem akartak felnégyelni, de még kibelezni sem – inkább az volt a cél, hogy felhívják a figyelmet a hagyományőrzésre és az egyesületük tevékenységére.

Ahogy azt Báthori Gábor egyesületi tag érdeklődésünkre elmondta, szerették volna nagyobb közönség előtt is gyakorolni pajzsos, lándzsás harci alakzatokból álló csapatbemutatójukat. Alapvetően harcászati bemutatókon szoktak részt venni, vagy más egyesületekkel csatázni, ezért fontos a gyakorlás.

A miskolci Kard és Kereszt Johannita Testvériségnél – bár borsos árat kóstál a beszerzésük, mégis – törekednek a korhű öltözékre és felszerelésre. Egyébként normann-kori fegyverzetet használnak, orrvasas sisakkal, láncinggel, dárdákkal és kardokkal.

Megtudtuk azt is a mintegy kétórás gyakorlás során, hogy a miskolci johanniták szívesen fogadják fiatal, jókötésű fiatalok jelentkezését. Jelenleg bő tucatnyian vannak. A kapcsolatot – haladva a korral – a honlapjukon, illetve a Facebook-oldalukon tudjuk felvenni velük.

Van honlapjuk, Facebook-oldaluk, hétvégente a Factory Arénában lehet velük találkozni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!