Ugrás a tartalomra

Meggyújtották a harmadik adventi gyertyát

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 13. vasárnap 19:51
Immár a harmadik gyertya is ég Miskolc adventi koszorúján.
Mocsári László képgalériája

Advent harmadik vasárnapján, december 13-án, Szabó Sándor református lelkész, valamint Szopkó Tibor önkormányzati tanácsnok és Erdei Sándor önkormányzati képviselő gyújtották meg az adventi gyertyát.

Szopkó Tibor azt hangsúlyozta, hogy adventkor, az ünnepet várjuk, ilyenkor érdemes megállnunk, elcsendesednünk. Meg kell szabadulnunk az évben felgyülemlett problémától, rossz emléktől. A karácsony nem a tévéreklámokról, az ajándékokról szól, hanem a családról, a közösségekről. Az idei karácsonykor nem ünnepelhetnek ezek a kisebb-nagyobb közösségek a megszokott módon, de bízhatunk abban, hogy a jövő esztendőben már igen.

Erdei Sándor felidézte, hogy az idei év nagyon sok betegséget, lemondást, politikai és gazdasági nehézséget hozott. Miskolc, az itt élők azonban híresek a kitartásukról, az összefogásról, így remélhetőleg 2021 jobb és tisztább időszakot hoz majd mindenkinek.

Szabó Sándor református lelkész a Bibliát idézve beszélt arról: Isten annyira szereti a világot, az itt élő minden embereket, hogy egyszülött fiát is feláldozta értük, így aki hisz Istenben, az sosem lehet magányos.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!