Ugrás a tartalomra

Meghosszabbították az átjárást a Szép-kártya egyes alszámlái között

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. november 09. kedd 11:26
Így kilenc hónappal tovább, 2022. szeptember 30-ig mintegy egymillió munkavállaló a kártya bármelyik zsebéből fizethet a szálláshelyért, a vendéglátásért vagy a szabadidős-szolgáltatásért.
Továbbra is él az átjárás

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára kiemelte, a Szép-kártya zsebei közti átjárhatóság nemcsak a foglalkoztatottakat támogatja, hanem a turizmust is.

Az ötlet egyébként a miskolci országgyűlési képviselőtől, Varga Lászlótól származik. A szocialista képviselő január 11-én fordult írásbeli kérdéssel Varga Mihály pénzügyminiszterhez – ekkor vetette fel először, hogy tegyék „átjárhatóvá” a kártya alszámláit, hiszen a karácsonyi ünnepek után sokaknak elfogytak a tartalékai. Két héttel később egy, Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára által jegyzett levélben azt írták Vargának, hogy a kormány nem látja akutnak és valósnak a problémát. Nem foglalkoztak a kérdéssel. Február elején tehát – immár több szocialista képviselőtársával – közösen nyújtottak be egy önálló indítványt. Ez a zsebek átjárhatósága mellett azt is tartalmazta, hogy akár élelmiszer vásárlására is lehessen használni a Szép kártyát. Az indítványt március 2-án tárgyalta meg az Országgyűlés gazdasági bizottsága, ahol a fideszes többség leszavazta, így nem került a honatyák elé.

Április elején aztán mégis jött a bejelentés: a Fidesz-KDNP kormány a korábbi MSZP-s indítványt gyakorlatilag a nevére vette – mutatott rá korábbi sajtótájékoztatóján Varga László.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!