Ugrás a tartalomra

Megkerülhetetlen célpontja a látogatóközpont a térségbe érkező turistáknak

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 21. csütörtök 12:36
A Szeleta Park Látogatóközpontban folytatódott a MIDMAR Kft. és a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület által közösen szervezett Értéket adunk című szakmai tanulmányút sorozat.
Fotók: MIDMAR Kft.

A turisztikai szakemberek a tavaly decemberben megnyílt Szeleta Park Látogatóközpontot keresték fel szerdán. A létesítmény rövid időn belül népszerű célpontja lett a Bükk hegység iránt érdeklődőknek. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság legújabb bemutatóhelye beltéri kiállítással, játszóházzal, 3D-s mozival, kültéri játszótérrel és tanösvénnyel is rendelkezik, így változatos és szórakoztató lehetőségeket kínál Miskolc csodás természeti környezetének megismerésére.

A szakmai látogatáson részt vevőket Tóth-Bodnár Krisztina, a MIDMAR Kft. ügyvezetője köszöntötte, aki kiemelte, mennyire fontos, hogy a turizmusban dolgozók személyesen ismerhessék meg a város egy-egy új attrakcióját és így első kézből tudjanak továbbadni hiteles és színes információkat a város vendégeinek. Szendrei Mihály, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke arra mutatott rá, hogy nagy szükség van arra, hogy turisztikai szereplők összefogjanak egymással, ajánlják egymás szolgáltatásait, hiszen így sokkal kedvezőbb vendégforgalmi mutatók érhetők el, ami mindenki számára előnyökkel jár. 

A vendégeket Bíró Tibor, a látogatóközpont vezetője kalauzolta körbe. Bevezetőjében beszélt a terület múltjáról, az épület kialakításának filozófiájáról, aminek külön érdekessége, hogy alakja és külső megjelenése egy talajszelvényt idéz. Hangsúlyozta, hogy habár látogatóközpont a nevük, ökoturisztikai szolgáltatók is egyben, de nem szeretnénk, ha csak ebben merülne ki tevékenységük. Elhivatottak abban, hogy Miskolcon és térségében megkerülhetetlen környezeti nevelési tényezővé váljanak.

A látogatóközpont szervesen illeszkedik a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság látogatóhelyeinek sorába, interaktívan mutatja be a Bükk hegység földtörténetét, természeti és kulturális, élő és élettelen természeti értékeit, az ember múlt- és jelenbeli tevékenységét. Az attrakció a megnyitása óta eltelt rövid idő alatt rendkívül népszerűvé vált a helyiek és a turisták körében, nagyon sok a visszajáró vendég a játszóházban és a kültéri élményelemeknél. Bíró Tibor jelezte, hogy monitorozzák a vendégáramlást, a különböző jegytípusok igénybevételét és ezek alapján finom hangolják a jövőbeni jegy-és bérletkonstrukciókat. A miskolciak részére mindenképpen gondolkodnak kedvezményes jegyárakban.

A szakmai bejáráson résztvevők megtekintették a felszín alatti karsztformákról szóló 3D-s filmet, a színes látványelemekkel megvalósított kiállítást, majd végezetül kérdez-felelek formájában előre vetítették a jövőbeni együttműködési lehetőségeket. A szakemberek egyöntetűen nagyon hasznosnak ítélték meg a bejárást és biztosak abban, hogy a látogatóközpont megkerülhetetlen célpontja lesz a térségbe érkező turistáknak és pozitívan hat a térség fejlődésére.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!