Ugrás a tartalomra

Megkezdi a közterületi hirdetések ellenőrzését a rendészet

Miskolc TV/ T.Á.
Utoljára módosítva
2020. június 24. szerda 18:12
Új feladatkörrel bővül a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkája. A napokban megkezdik a közterületi hirdetések jogszerűségének ellenőrzését.

A polgármesteri hivatal sajtóosztályának közleménye szerint erre egy önkormányzati rendeletmódosítás miatt van szükség, február 1-től ugyanis csak hatósági engedély birtokában lehet közterületen reklámozni.

-  A közterület felügyelők az elkövetkezendő napokban, hetekben bejárják Miskolci összes olyan utcáját, ahol találkoznak közterületi reklámvagyonnal, itt intézkednek vagy úgy, hogy rögzítik annak méretét, helyzetét és rajta lévő információt, fényképet készítenek róla, hogyha szükséges, akkor felkeresik a reklámozót és kérik annak a dokumentációját, mert ha ez hiányzik, akkor pedig a figyelmeztetéssel, felszólítással zárjuk le az intézkedésünket – hangsúlyozta a Miskolc Televízió Híradójának kérdésére Kovács László Csaba rendészeti igazgató.

A hivatal hozzátette, azon közterületi reklám, - hirdetőberendezést üzemeltetők, akik a korábbi szabályozásnak megfelelően a közterület igénybevételét a MIKOM Kft.-vel (hírportálunk kiadójával – a szerk.) kötött szerződéses jogviszony alapján valósították meg, külön felhívásban kaptak tájékoztatást a megváltozott közterület-használati szabályokról; a hatósági engedély beszerzési kötelezettségről.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!