Ugrás a tartalomra

Megkezdődik a II. János Pál pápa tér felújítása

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 24. csütörtök 14:45
Lépcsőzetes lejárat a Szinva felé, új kandeláberek és utcabútorok, több zöld felület és egyedi fák, burkolatba süllyesztett szökőkút – többek között ez várja majd a II. János Pál pápa tér felújítása után az arra járókat.

A II. János Pál pápa tér lépcsőzetes süllyesztést kap a Szinva-patak medre felé, mellyel a zöldterület közvetlen kapcsolatba kerül a vízfelülettel. A téren újonnan kialakított sétányok mentén kandeláberek, utcabútorok, színes évelőágyások és egyedi fák kapnak helyet, ezen felül kialakítanak egy látványos vízképpel működő, burkolatba süllyesztett nagyobb méretű szökőkutat is.

A II. János Pál pápa tér átépítése és a Szinva-patak mederrendezése kapcsán az ott lévő közúti híd járdáját is szélesítik majd, de a munkavégzés idején zavartalan marad a közúti forgalom. A híd szerkezetébe beépül a jelenleg meder felett átvezetett közművezeték.

A munkával várhatóan 2020 őszére végez a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező, a DHJ Építő Kft.

A felújítás a Diósgyőri városközpont integrált rehabilitációja TOP-projekt keretében valósul meg. A kivitelezés összköltsége megközelíti a 300 millió forintot.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!