Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a turbókörforgalom hiányzó szakaszainak építése

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. július 18. hétfő 13:10
A forgalom vasárnap óta a már elkészült félkörpályán halad, hétfőn pedig a régi útpálya bontásával a csomópont nyugati oldalának kivitelezése is elindult.
Hétfőn a régi útpálya felmarása is megkezdődött. Fotó: Horváth Csongor

Új forgalmi rendet vezettek be július 17-étől, vasárnaptól a Vörösmarty-Király utcák kereszteződésében, ott ahol a város új turbó körforgalma épül. A Király utca forgalmát a már elkészült keleti oldali (Y – híd felőli) fél körpályára terelték át és a közeljövőben megépülnek a körforgalom hiányzó részei, illetve kiépítik a körforgalom középszigetét is – írja korábbi közleményében a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt.

Fotó: Horváth Csongor

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a turbókörforgalom kivitelezési munkái március elején kezdődtek el, és két ütemben végzik el azokat. Az első ütemben március 6-ától a forgalmat a Király utca bal oldalára (Budapest felé vezető oldalra) terelték át. Az elmúlt hónapokban megépült a körforgalom keleti oldala kötőréteg szinten (a beruházás állását egyébként portálunkon folyamatosan nyomon követtük), így az építési munkák most érkeztek el a második fázishoz.

A következő időszakban a körforgalom hiányzó két darabát, illetve a középszigetet építik ki. A Vörösmarty utca azonban továbbra is zsákutcaként működik mind a Soltész Nagy Kálmán utca, mind pedig a Corvin utca felől. A gyalogos közlekedés az előző ütemben kialakított módon változatlan formában marad.

A nettó 13,5 milliárd forintos hazai forrásból megvalósuló projekt műszaki átadás-átvételi eljárása október végével zárul, melyet követően az illetékes hatóságok megkezdik a forgalomba helyezési eljárást, így a közlekedők várhatóan december elején vehetik birtokba az elkészült Y-hidat, a körforgalmat és a Vörösmarty utca négysávossá bővített szakaszát.

turbó körforgalom
Fotók: Mocsári László

További hírek

Olvasnivaló