Ugrás a tartalomra

Megkezdte a felkészülést a DVTK, erős ellenfelek várna rá a spanyol edzőtáborban

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 04. szerda 16:33
Edzőmérkőzések német, dán és cseh első osztályú ellenfelekkel, majd január végén bajnoki rajt – így néz ki címszavakban a nagyon fontos tavasz előtt álló DVTK felkészülési programja. A piros-fehérek számára természetesen az élvonalba jutás a tét, így a vezetőedző kérésének eleget téve, már az évnyitó edzéseken ott voltak a DVTK új igazolásai is.
Horváth Csongor képgalériája

Az egészségügyi felmérések, fizikai tesztek után, tájékoztatóval és edzéssel folytatódott az évkezdés a DVTK labdarúgóinál szerdán. A nap a szakmai vezető, a vezetőedző és a csapatkapitány által tartott sajtóeseménnyel indult, ahol legelőször az érdeklődésre leginkább számot tartó témáról, a játékoskeret változásáról hangzottak el részletek.

Bajúsz Endre szakmai vezető elmondta, folyamatosan egyeztettek a vezetőedzővel arról, hol kellene erősíteni a keretet. Abban állapodtak meg, hogy minőségi játékosokat igazolnak, olyanokat, akik azonnal bevethetők és hosszútávon komoly erősítést jelentenek a csapat számára.

A vezetőedző hangsúlyos kérése volt, hogy az új igazolások már a felkészülés elejétől álljanak rendelkezésre, így a szerdai tréningen már ott dolgozott a 20 esztendős gaboni támadó, Jeremie Obunet, az U21-es nemzeti válogatott, a Juventus keretéből érkező kapus, Senkó Zsombor, az MTK-tól távozó balhátvéd, Medgyes Sinan, illetve a Soroksárt elhagyó Lőriczy Attila is.

Érkezésük feltétele az volt, hogy lesznek távozók: Hegedűs a Vasasnál, Kotula Mezőkövesden folytatja, és Póser sem marad az Andrássy úton, Szőke pedig - úgy tűnik - kölcsönben a szerb első osztályban folytatja.

Mind az új igazolások, mind pedig a spanyolországi edzőtábor azt szolgálja, hogy sikeres legyen tavasszal a Diósgyőr. Szergej Kuznyecov vezetőedző elmondta, nagyon jó ellenfelek várnak a DVTK-ra az edzőtáborban: lesz egy-egy német, dán és cseh élvonalbeli csapat, és még folyamatban van egy negyedik mérkőzés szervezése.

Az edzőtábor után pedig január 29-én már el is kezdődik a pontvadászat. Koman Vladimir, a DVTK csapatkapitánya szerint most jön a neheze a bajnokságnak.

- Mindig lehet csiszolni a csapatjátékon, én úgy gondolom, hogy ezt meg is fogjuk tenni. Most nagyon fontos, hogy az új játékosokat nagyon gyorsan beépítsük a csapatba. Van egy nagyon jó közösség, ide most nagyon gyors tempóval be kell őket építeni, és ha van egy jó társaság, ezt mindig elmondom, akkor lesznek majd eredmények is - tette hozzá.

A január 8-ától 20-áig tartó edzőtábor után, január 25-én lesz még egy edzőmérkőzés a Kassa ellen Miskolcon, majd 29-én, a Soroksár otthonában kezdi meg a bajnokságot a feljutást célzó DVTK.

A 2023-as év első edzésén részt vett kapusok:

Bánhegyi Bogdán
Danilović, Branislav
Senkó Zsombor

Mezőnyjátékosok:

Bárdos Bence
Bényei Ágoston
Bertus Lajos
Bokros Szilárd
Cseke Benjámin
Csirmaz István
Eppel Márton
Farkas Dániel
Gera Dániel
Illés Bálint
Jurek Gábor
Koman Vladimir
Kotula Máté
Könyves Norbert
Lőrinczy Attila
Lukács Dániel
Medgyes Sinan
Obounet, Jeremie
Papp Marcell
Radics Márton
Szatmári Csaba
Szőke Adrián
Szűcs Kornél
Viczián Ádám

Hiányzók:

Holdampf Gergő - műtét utáni rehabilitációját végzi
Póser Dániel - a DVTK engedélyével máshol tárgyal.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!