Ugrás a tartalomra

Megkezdte a felkészülést a DVTK HUN-Therm

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 08. kedd 11:30
Hétfőn megkezdte a felkészülését a DVTK HUN-Therm a 2023/2024-es kosárlabda szezonra - számolt be a klub honlapja. Délelőtt a magyar játékosok orvosi vizsgálatokon, felméréseken vettek részt, este pedig első edzését is levezényli Völgyi Péter vezetőedző. A légiósok a jövő hét folyamán csatlakoznak a kerethez, az idény szeptember 20-án, az Euroliga-selejtező első mérkőzésével indul majd.
Fotó: facebook.com/DVTK.kosarlabda

Augusztus 7-én, hétfőn megkezdte hathetes felkészülési időszakát a DVTK HUN-Therm kosárlabda csapata. A keret magyar játékosainak nagy többsége délelőtt átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon a DVTK Medicalban, valamint megtörténtek az idény eleji fizikai állapotfelmérő tesztek is.

A csapat új igazolásai közül Lelik Réka és Tenyér Zsófia is megérkeztek Diósgyőrbe, rajtuk kívül Kányási Veronika, Aho Nina, Fárbás Eliza és Toman Petra állt munkába a hét első napján. A többi magyar játékos, valamint a visszatérő és új légiósok is legkésőbb a jövő hét folyamán csatlakoznak be a felkészülésbe. Kivételt képez Kaila Charles, aki csapatával a mexikói bajnokság döntőjében érdekelt, így ő csak a párharc lezárulta után érkezik majd Magyarországra. A bajnoki döntő lehetséges utolsó mérkőzésének időpontja augusztus 19., jelenleg zajlanak az egyeztetések, mikor csatlakozhat amerikai légiósunk a keret többi tagjához.

- Hathetes felkészülési időszakot tervezünk, az már bizonyos, hogy szeptember 20-án, az Euroliga-selejtező "odavágójával" kezdjük meg az idei szezont, ehhez igazítottuk a munkát. A már megérkezett játékosok hétfő délelőtt részt vettek az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, a hét folyamán már nyolc edzésünk is lesz. Teljes gőzzel viszont majd csak a következő hét második felétől indul a felkészülés, amikor a hiányzó játékosok is becsatlakoznak a munkába - kezdte a program ismertetését a dvtk.eu-nak Völgyi Péter vezetőedző. Hozzátette: - Meglehetősen nehéz úgy összerakni egy felkészülés előzetes programját, hogy nagy a bizonytalanság a sorsolás miatt. A selejtező miatt hamarabb kezdjük a munkát, mint a legtöbb, velünk egy szinten lévő csapat, ezért kihívás olyan edzőmérkőzéseket szervezni, ahol  a felkészülés velünk egyazon stádiumában lévő csapattal tudunk játszani. Az már biztos, hogy az MBK Ružomberok ellen fogunk itthon játszani egy edzőmeccset, illetve elutazunk majd egy olaszországi felkészülési tornára is. Ezen felül még egyeztetünk más klubokkal is, de egyelőre ez a program az, ami biztosnak tekinthető. A szerdai Euroliga-sorsolás után valószínűleg tisztábban fogunk már látni ez ügyben is.

 

További hírek

Olvasnivaló