Ugrás a tartalomra

Megmozgatta a családokat a Tapolcai Nyár

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 02. vasárnap 15:51
Színes és változatos programokkal készült az idei első júliusi szombatra az önkormányzat Miskolctapolcán, ahol az átadás előtt álló, megújult őspark szomszédságában, az Aradi sétányon termelői vásárt és hagyományőrző napot rendeztek, Tapolcai Nyár néven.
Fotó: Mocsári László

Az egésznapos rendezvényt elsősorban családosoknak szánták, de az sem maradt élmények és új információk nélkül, aki egyedül látogatott ki Tapolcára. A gyerekeknek rengeteg programmal készültek: mesekuckóval, kézműves foglalkozásokkal, kutyás bemutatóval és ugráló várral is, de a felnőttek is tanulhattak a megújuló energiákról, a takarékoskodásról a háztartásokban és a legújabb környezetkímélő technológiákról. A nap végén pedig az Öko Gasztro Esten nem csak okos szavakat hallhattak a paleo konyháról, a természetes élelmiszerekről és a muncholásról (a kidobásra ítélt ételek megmentéséről), de meg is kóstolhatták többek között az ökogrill szetten sült falatokat, amit házi szörpökkel öblíthettek le. 

A forgatagban felfedeztük Veres Pál polgármestert is, akitől megtudtuk, hogy ezzel a családi nappal szerették volna így július elsején elindítani a nyarat itt Miskolctapolcán. Ehhez sikerült egy nagyon jó időjárást kifogni és láthatóan sokan eljöttek a különböző rendezvényekre. A városvezető elmondta, hogy több fejlesztés zajlik egy időben, a strand már működik és rövid időn belül az Ellipsum Élményfürdő is üzemelni fog. Néhány napon belül elkezdik a próbaüzemet. A szomszédos őspark beruházásnál már folyamatban van a műszaki átvétel, amely napokon belül befejeződhet és a közönség hamarosan birtokba veheti az igen látványosan megújult parkot. 

A Tapolcai Nyár napjára sok kézműves, árus és egyéb kiállító érkezett, köztük a Zöld Akció Egyesület is, amelynek standjánál nagy volt a forgalom. Köszönhetően talán a biciklivel történő áramfejlesztésnek is, ahol a tekerés eredménye egy szépen világító izzó volt. Ez megragadta a gyermeki fantáziát. Demeter Zoltán az egyesület elnöke elmondta, hogy ezen a napon elsősorban az energiatakarékosságra, energiatudatosságra fókuszáltak, bemutatva a jövő és talán már a jelen, megújuló energiaforrásait is a családoknak, köztük elsősorban a gyerekeknek. Céljuk a szemléletformálás volt játékos formában. Megmutatták például, hogyan tudnak otthon jobban takarékoskodni az energiával, hogyan működnek a megújuló energiaforrások. Ezt prezentálni is tudták egy olyan egyszerű és jól ismert eszközzel, mint a papírból készített szélforgó, ami nagyon tetszett a gyerekeknek. Látták: így működik a szélenergia. 

Nézz még több fotót a Tapolcai Nyárról a galériában! Kattints a képre!

Akik eljöttek erre a rendezvényre Miskolctapolcára, minden bizonnyal nem bánták meg, számos új élménnyel és hasznos információval távozhattak, kellemesen elnehezülve a sok mozgástól és akár az esti finom, paleo-falatoktól.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!