Ugrás a tartalomra

Megnyílt Mackó Mama „reménykuckója”

Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. augusztus 02. hétfő 16:58
Arnóczki Istvánné Guinness-rekord gyűjteménye körülbelül huszonötezer játékmackóból áll, és hétfőtől a Szinvaparkban tekinthető meg.
Miskolcra költözött Mackó Mama Kuckója. Beregi László képgalériája

Gyermeki álmodozásként indult, mára pedig a reményt szimbolizáló Guinness-rekord lett Arnóczki Istvánné gyűjteménye, ami Miskolcra költözött. Több mint húszezer plüssfigurával nyitotta meg tárlatát a Mackó Mama Kuckója névre keresztelt kiállítás a Szinvapark bevásárlóközpontban, ami augusztus 2-től látogatható.

Arnóczki Istvánné, azaz Mackó Mama története gyerekkorában indult. Mint elmondta, nehéz körülmények között nőtt fel, ami miatt nem lehettek játékmackói sem, holott nagyon vágyott egyre, aminek oly’ sok kortársához hasonlóan elmesélhette volna érzéseit. Innen jött a gyűjtőszenvedély, aminek részeként két éve Guiness-rekordot döntött ¬ hivatalosan 20 367 plüssfigurával.

Arnóczki Istvánné (jobbra) és Veres Pál. Fotó: Beregi László

Mivel ez a szám azóta is folyamatosan nő ¬ becslése szerint 25 000 körül jár most ¬, a gyűjtemény kinőtte eddig harsányi lakhelyét. A Szinvapark felajánlotta egy üresen álló üzlethelyiségét, ahol az apróságok kiállítás formájában ámulhatnak a hatalmas számú plüssfigurán és ismerhetik meg Vali néni történetét.

A kiállításmegnyitón Veres Pál polgármester kiemelte, hogy a mai világban ki vagyunk éhezve a csodákra, és nagyon fontos, hogy legyen hitünk. Példaként állította elénk Mackó Mamát, aki kislányként vágyott valamire, amiben annyira erősen hitt, hogy az azóta eltelt több mint 40 év alatt Guinness-rekordot döntött, a plüssfigurák pedig még mindig gyűlnek.

A kiállítás belépőjegyeinek megfizetésével Vali néni alapítványának működését támogatják a látogatók: Mackó Mama országszerte adományokkal igyekszik szebbé tenni a rászoruló gyerekek mindennapjait.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!