Ugrás a tartalomra

Megnyitják a Városházát a melegedni vágyók előtt

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 08. hétfő 16:05
Szibériai hideg zúdulhat a Kárpát-medencére a hét második felében – erre figyelmeztetnek a meteorológiai előrejelzések, amelyek szerint viharos szélre és havazásra is számítani kell, a hőmérséklet pedig helyenként -10, -20 fok alá is eshet csütörtöktől.

Mindezeket figyelembe véve, Veres Pál polgármester kezdeményezésére megnyitják a Városháza kapuit a melegedni vágyók előtt és igény esetén egy pohár forró teát is adnak az oda betérőknek.
 
Nem csak a Városház nyitja meg azonban a kapuit a várható nagy hidegre való tekintettel, a Búza téri és a felső-majláthi MVK-végállomásokra is bemehet majd bárki melegedni.
 
A szakemberek arra is figyelmeztetnek, hogy ha valaki a nyílt utcán ülő vagy fekvő embert lát, nézze meg, nincs-e szüksége segítségre, és ha kell, értesítse a mentőszolgálat munkatársait, vagy a szociális szolgálatokat. Az egyedül élő idősek szomszédságában lakókat pedig arra kérik, időről időre „nézzenek rá” szomszédaikra, hogy megy-e náluk a fűtés, és nem szorulnak-e esetleg segítségre.

További hírek

Olvasnivaló