Ugrás a tartalomra

Megnyitotta legújabb zenei évadát a Miskolci Szimfonikus Zenekar

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 26. hétfő 15:06
Hivatalosan is megkezdte 2019/2020-as zenei évadát a Miskolci Szimfonikus Zenekar. A bérletek 80 százaléka már elfogyott, pedig még el sem kezdődött az évad. Szászné Pónuzs Krisztina, az együttes ügyvezetője elmondta, a tavalyi 55. évad igazán tartalmasan zárult, s ugyancsak ez a sokszínűség és tartalmasság jellemzi a következő szezont is.
Fotók: Végh Csaba

A Miskolci Szimfonikus Zenekar hangversenyeit mindig nagy érdeklődés övezi Miskolcon, de a hazai és nemzetközi zenei színtéren is erős alapokat tettek le az elmúlt években.

„A Miskolci Szimfonikus Zenekar a városépítés egyik meghatározó szereplője, mert hiába a sok szép beruházás, ha az új épületek nem telnek meg lélekkel, zenével” – mondta Alakszai Zoltán jegyző a Miskolci Szimfonikus Zenekar évadnyitó társulati ülésén. Hozzátette: nagyon fontosnak tartja a város és a zenekar kapcsolatát, ami az utóbbi időben egyre erősödik, s a városvezetés igyekszik az együttes munkájához minden feltételt megteremteni a továbbiakban is.

„Nagy öröm számunkra, hogy bérleteink értékesítése növekedést mutat; 80 százalékát már eladtuk, ami 20 százalékkal több, mint 2-3 évvel ezelőtt” – mondta az zenekar ügyvezetője, Szászné Pónuzs Krisztina. Kiemelte: a miskolci bérletes hangversenyek mellett, egyre több bérleten kívüli hangversenyen is tapsolhat a zenét kedvelő publikum, nemcsak Miskolcon, hanem a régióban egyaránt. Ennek ékes bizonyítéka, hogy bár hivatalosan csak hétfőn nyitották az évadot, de augusztusban már két telt házas koncertet adtak Encsen és Edelényben.

Antal Mátyás a zenekar művészeti vezetője kiemelte a kulturális kormányzatnak egészen konkrét elképzelései vannak a kulturális, azon belül is a komolyzenei együttesek működéséről. Egyelőre még a tervezési folyamatban tartanak, de az már tisztán látszik, hogy újszerű feladatok is várnak a zenekarokra, amelyek meghatározzák majd a támogatás mértékét.

A társulati ülés után a zenekar már meg is kezdte a próbát a vasárnapi budapesti koncertre.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!