Ugrás a tartalomra

Megölte az apját, majd a holttestét kénsavban feloldotta

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 12. hétfő 10:22
A 25 éves ózdi férfi egy kalapáccsal végzett az apjával, majd a holtettestet a spájzban tárolta, hogy megszabaduljon tőle, később feldarabolta, és kénsavban egyenként feloldotta.

A fiatal férfi 2014 augusztusában költözött szüleivel Angliába, ahonnan az apja a következő évben hazaköltözött, majd 2020 augusztusában látogatóba újból kiutazott a családhoz. A hónap végén a férfi az apjával együtt hazajött Magyarországra, a pandémia miatt az ózdi családi házukban töltöttek a karantén két hetét. Ennek lejártát úgy ünnepelték, hogy alkoholt vásároltak, és a délutánra mindketten leittasodtak - tájékoztatta szerkesztőségünket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség. 

Korábbi családi sérelmeiket felemlegetve, szóváltás alakult ki közöttük, melynek során az apa egy kalapáccsal fenyegette meg a fiát, azonban a férfi ököllel fejen ütötte az apját, majd az ágyra lökte, elvette tőle a szerszámot, és azzal két esetben olyan erővel fejen vágta, hogy a helyszínen életét vesztette. 

- A vádlott az apja holttestét a spájzban tárolta, de meg akart szabadulni tőle, ezért a rákövetkező napokban rendelt 100 liter 97 %-os kénsavat és egy 200 literes hordót. A holttestet feldarabolta, és egyenként a kénsavval megtöltött hordóba helyezve feloldotta. A cselekménye rendkívül szúrós szaggal és bűzzel járt, a szomszédok bejelentésére kiérkező rendőröknek elismerte apja megölését - részletezte az ügyet a megyei főügyészség. 

A férfi ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat. A büntetlen előéletű, letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványoztak. 

További hírek

Olvasnivaló