Ugrás a tartalomra

Megszületett a vakvezető kutyák legújabb generációja

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 18. csütörtök 14:03
Zina kutya nyolc szép kölyköt, négy fekete és négy sárga kiskutyát hozott a világra november 15-én - közölte szerkesztőségünkkel a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány.

A feketék mind fiúk, a sárgák között három lány és egy fiú van.
Gyors ellés volt, hiszen három órán belül mindegyik kölyök megszületett. Az utolsó négy csöppség fél óra alatt látta meg a napvilágot.

Az anya kutya jól van, pihen és gondozza a kölykeit. A kicsik gyors ütemben fejlődnek, egészségesek, esznek, alszanak és rengeteget „beszélgetnek”.
Alapítványunk tenyésztési programjában ők már a kilencedik alom. Nevük „U betűvel” kezdődik majd. Arról, hogy mi legyen a kölykök neve, meg fogjuk kérdezni közösségi oldalunk kedvelőit és követőit, ahogy korábban is - írták.

A kölykök nyolchetes korukig anyjukkal vannak törökbálinti otthonukban, azután önkéntes kölyöknevelőink otthonában nevelkednek egyéves korukig. Ezt követően kerülnek az alapítvány kiképzőihez, ahol körülbelül fél éven át tanulják a vakvezető munkát. Ezután látássérült gazdáikkal gyakorolnak a közlekedésbiztonsági vizsgára, amelynek teljesítése után hosszú éveken át hű társak lesznek.
 

További hírek

Olvasnivaló