Ugrás a tartalomra

Megteltek a szállodák

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2024. január 07. vasárnap 21:04
Az ünnepi időszakban csaknem tizenkét százalékkal nőtt a szállásfoglalások száma tavalyhoz képest a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) tájékoztatása alapján.
Akárcsak a többi miskolci szálloda, a Hotel Aurora is nagyon népszerű volt az ünnepi időszakban. Fotó: Osztie Tibor

Az ünnepi időszakban csaknem tizenkét százalékkal nőtt a szállásfoglalások száma tavalyhoz képest a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) tájékoztatása alapján.

Mindemellett az egyik legnagyobb szállást kínáló weboldal is összesítette az év utolsó napjaiban a legjobban keresett úti célokat. Mint az a Szállás.hu összegzéséből kiderül: a régiók tekintetében Észak-Magyarország volt a legfelkapottabb.

– Az év végi tapasztalataink azt mutatták, hogy megugrott a foglalás. Habár az utolsó pillanatra hagyták a vendégek, szerencsére mi nagyjából kilencven százalékos töltöttséggel mentünk végig az ünnepek alatt, illetve a két ünnep között is – számolt be a Hotel Aurora Miskolctapolca értékesítője stábunknak az esztendő első hetében. Orliczki Anett munkatársainknak elmondta: több mint száz vendég érkezett a miskolctapolcai hotelbe az ünnepi időszakban, rengetegen választották pihenésük és kikapcsolódásuk helyszínéül szállodájukat. De további bizakodásra adhat okot, hogy az új év első napjaiban is rengetegen foglaltak szállást náluk.

Kártyával SZÉP-en nézünk ki

Ahogy az ismert: január elsejétől a Széchenyi Pihenő (SZÉP)-kártyát ismét csak szállásra, vendéglátásra és szabadidőre lehet felhasználni, amely – a szállásokat kínáló weboldal általunk megkérdezett szakembere szerint is – a belföldi turizmus mozgatórugója lehet. Az elemzések azt mutatják – fejtette ki érdeklődésünkre a Szállás.hu sajtószóvivője –, hogy idén a gazdasági környezet esetleges javulásával az utazások iránti kereslet még inkább fölerősödhet. Kelemen Lilitől megtudtuk: az ünnepi időszak közül a szilveszter volt a legnépszerűbb az utazók között, de említett olyan szállodát is, amely már november végén telt házzal működött.

Miskolc is felkapott

A települések közül a portál összesítése alapján Eger, Gyula és Szeged volt a legkeresettebb úti cél. A szóvivő hozzátette: az összesítés a december 27-éig beérkező foglalásokat tükrözi – vagyis megeshet, hogy a sorrend némileg módosult a tényleges utazásokat illetően. Ennek fényében a régiók vonatkozásában a szallas.hu-n egyértelműen Észak-Magyarország mutatkozott a legkeresettebbnek. Nem mond ellent mindennek az MTÜ összeállítása sem, aminek mentén az látszik, hogy az óév búcsúztatására a Balaton, illetve a Mátra-Bükk térsége bizonyult a legkívánatosabbnak a magyarok és a környező országok lakosai számára.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!