Ugrás a tartalomra

Megújította együttműködését a Joyson és a Miskolci Egyetem

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 11. szerda 15:23
Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Torma András, a Miskolci Egyetem rektora, Deák Csaba az egyetem kancellára a Joyson Safety Systems Hungary Kft. ügyvezetőjével, Kersten Bachmann-nal, szerdán délután.
Fotók: Végh Csaba

A stratégiai megállapodás egy már meglévő együttműködés és partnerség megújítása, hiszen a cég már évek óta duális képzési partnere a Miskolci Egyetemnek.

Innováció és digitalizáció – a cél, amely az egyetem és a Joyson alapelve is egyben, emelte ki a Miskolci Egyetem rektora. Torma András úgy fogalmazott, a világ egyik élenjáró cégével újította meg munkakapcsolatát az intézmény, melyre rendkívül büszkék. „Hiszem, hogy a jövőben még inkább szélesedni fog a Joyson és a Miskolci Egyetem együttműködése” – hangoztatta.

Kersten Bachmann kiemelte, a Joyson célja szerepvállalásával hozzájárulni ahhoz, hogy Miskolcon mind a szakképzés, mind a felsőoktatás terén a lehető leggyakorlatiasabb képzés legyen elérhető. A cégnek jelenleg az egyetem négy karával van együttműködése a duális képzés tekintetében: a Műszaki Földtudományi, a Műszaki Anyagtudományi, a Gépészmérnöki és Informatikai, illetve a Gazdaságtudományi karokkal.

„Ez egy újabb lépés a jövő felé” – fogalmazott Kersten Bachmann. Mint mondta, hisz abban, hogy az emberek és a hallgatók jelentik a cég jövőjét. – A megújított együttműködés révén még szorosabbá válik a kapcsolat a két intézmény között, ezáltal még több jól képzett munkaereje lesz a városnak – emelte ki.

Öt év kezdődött a két intézmény szerves együttműködése. Évek óta dolgoznak együtt, de most írásban is megújították kapcsolatukat. – A Joyson segít nekünk a tehetséggondozásban, a fiatal és értékes hallgatóink megtartásában és Miskolcra vonzásában, a tananyagfejlesztésben, mely még inkább megfelel a mai piaci érának, kutatás-fejlesztésben, és ezen túlmenően a hallgatói rendezvényeink támogatásában is aktív szerepet vállal – emelte ki Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellára.

Együttműködésüknek köszönhetően jelenleg mintegy harminc hallgató kap lehetőséget arra, hogy az elméleti ismereteit gyakorlati tudással párosítsa a cég mentorainak segítségével. Ezen túlmenően a cég diákmunkára, nyári gyakorlatra és szakdolgozatírásra is lehetőséget biztosít, mely utóbbi során nemcsak a téma kiválasztásában, hanem a feldolgozásában is szakmai segítséget nyújt.

A megállapodás megújításával a partnerek törekszenek a jövőbeni kapcsolódási pontok erősítésére, amelyet a felek úgynevezett Munkaprogram keretein belül az alábbi területeken határozták meg:

  • pályázati lehetőségek közös kiaknázása,
  • JSS projektfeladatok kiírása a hallgatók számára,
  • campuson kívüli softskill fejlesztés és mentorálás,
  • a Formula Racing Miskolc csapatának szponzorálása és mentorálása,
  • szakmai elméleti és gyakorlati tudástranszfer, illetve infrastruktúra kölcsönös biztosítása,
  • vendégelőadások a Joyson szakemberei által magyar és angol nyelven,
  • egyetemi rendezvényekhez való kapcsolódás lehetőségeinek vizsgálata,
  • kutatás-fejlesztési tevékenységekben való aktív együttműködés.

A Joyson Safety Systems Hungary Kft. jó példája szeretne lenni a Miskolci Egyetemmel való gyakorlatorientált és a hallgatók számára hasznos együttműködés terén, valamint vonzó munkahelyként, vonzó autóipari életpályát szeretne kínálni a Miskolci Egyetemen végzett hallgatók számára.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!