Ugrás a tartalomra

Megújult a Mesevár és a Leszih Andor úti Óvoda

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 12. csütörtök 14:19
A Könyves Kálmán utcai Mesevár Óvoda és a Leszih Andor utcai ovi felújítása öt hónapig tartott. A két intézmény külső nyílászáróit is korszerűre cserélték és hőszigetelték az épületet.
Fotó: Juhász Ákos

Az épületekben okosfűtést építettek ki, amit a város energiamenedzsment központja - akár termenként vagy napszaktól függően - szabályozhat. Mind a két óvodában felújították a teljes villamoshálózatot és az intézmény tetejére napelemeket telepítettek. Az akadálymentesítésért mozgáskorlátozott WC-t alakítottak ki, illetve akadálymentes parkolót építettek. A kivitelezést követően önkormányzati támogatásból valósult meg a csoportszobák tisztasági festése. A korszerűsítés csaknem hetven százalékkal  kevesebb felhasznált energiamennyiséget jelent.

A Mesevár Óvodába december 11-én költözhetnek vissza, míg a Leszih Andor úti Óvoda januárban várja vissza a gyermekeket.

Miskolc óvodafelújítási programjában még idén elkészül a Diósgyőri Óvoda, valamint a kivitelezők márciusra ígérték a Napraforgó Óvoda befejezését is. A már megkezdett Kassai úti Óvoda felújítása várhatóan 2020 áprilisig tart.

 

További hírek

Olvasnivaló