Ugrás a tartalomra

Megújult a Százszorszép Óvoda

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 16. szombat 16:03
160 millió forintból megújult az önkormányzati tulajdonban lévő Százszorszép Óvoda. A Serház utca 1. szám alatt kicserélték a külső nyílászárókat, külső homlokzati hőszigetelést és födémszigetelést kapott az intézmény, okos fűtési rendszert létesítettek, valamint az épület tetejére napelemes rendszert telepítettek. Energetikai felújítás zajlik még jelenleg is a Diósgyőri, a Mesevár, a Leszih Andor úti és a Napraforgó Óvodában.
Fotó: Juhász Ákos

A Százszorszép Óvoda külső nyílászáróit korszerű hőtechnikai jellemzőkkel rendelkezőkre cserélték, utólagos hőszigetelést végeztek az oldalfalakon és a tetőn, továbbá a tetőre napelemeket is elhelyeztek. Az intézményben okosfűtést építettek ki, amit a lapradiátorokra szerelt, vezeték nélküli kommunikációval működő okos radiátorszelepeken keresztül egy komplex épületmenedzsment-rendszer szabályoz. A város energiamenedzsment központja többek között automatikusan vezérli az intézményben – akár termenként vagy napszaktól függően szabályozva – a belső hőmérsékletet, és előre programozhatóvá teszi az épület energiafelhasználását.

A korszerűsítés csaknem 70%-kal kevesebb felhasznált energiamennyiséget jelent, ami hozzájárul a működtetési költség csökkentéséhez, miközben az épületben tartózkodók hő- és komfortérzete jelentősen javul. A Százszorszép Óvodát már csatlakoztatták az energiamenedzsment rendszerhez, így a gyermekek november 18-án visszaköltözhetnek a felújított óvodába.

Miskolc óvodafelújítási programjában még idén elkészül a Mesevár, a Leszih Andor úti, valamint a Diósgyőri óvoda, és a kivitelezők a jövő év elejére ígérték a Napraforgó óvoda befejezését is. 2020-ban a Kassai úti és a Dózsa György úti óvodában végeznek majd energetikai felújítást. 

A Széchenyi 2020 projekt 100%-os mértékben az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 160 457 840 Ft.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!