Ugrás a tartalomra

Megvannak az idei összetett országos bajnokság győztesei

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 05. hétfő 11:14
Vasárnap véget ért Magyarország Felnőtt, U23 és Junior Összetett Atlétikai Bajnoksága. Többpróbázóink kétnapos bajnoki viadala remek eredményeket, idei legjobbakat és egyéni csúcsokat hozott.
A Miskolci Sportiskola színeit képviselő Nemes Rita nyerte meg múlt hétvégén Magyarország Összetett Atlétikai Bajnokságán a női hétpróba aranyérmét.

Női hétpróbában végig toronymagasan vezetve, magabiztos győzelmet aratott a miskolciak kiválósága, Nemes Rita. 5960 pontos összteljesítménye ráadásul fantasztikus egyéni csúcs, 330 ponttal javította meg az eddigi legjobbját, és majdnem 400 ponttal ért el jobb eredményt, mint a tavalyi bajnok. A hét számból egyébként hatban nem talált legyőzőre. Mögötte a dobogón az első naphoz képest nem történt változás, idén az ezüstérmes a 2016-os Gymnasiade aranyérmese, a főként magasugrásban versenyző Kárpáti Enikő lett (4780 pont), míg a bronzérmet Marosi Viktória nyakába akasztották (4647 pont). Az idei bajnokhoz hasonlóan a dobogós fiatalok is egyéni csúcsot jegyeztek.

Zsivoczky-Pandel Attila 10. országos bajnoki címét nyerte el.

Férfi tízpróbában országos csúcstartónk jött, látott és győzött: az Athén-i olimpia 6. helyezettje, világbajnoki bronzérmesünk,  a sportág igazi legendája, Zsivoczky-Pandel Attila 10. országos bajnoki címét zsebelte be vasárnap Budapesten. Háromszoros olimpikonunk 7109 ponttal diadalmaskodott, a bajnoki ezüstérmes Kriszt Botond lett (6323 pont), a dobogóra Tamási Ottó állhatott még fel (5731 pont). Mindhárman idei legjobbjukkal zártak. Az U23 korosztály versenyét szezonbeli legjobb eredményével Gábris Dávid, míg az U20-ét a rúdugrásban U18 Európa-bajnoki döntős, egyéni csúccsal végző Mihály Ádám nyerte.

A BHSE Ifjúsági, Junior és Szuper Liga versenye ma is remek versenyzési lehetőséget adott a jövő reménységeinek. A nap zárószáma a férfi 1500 m volt, ahol a jelen tehetségei és már nemzetközi porondon debütált futóink is rajthoz álltak. Izgalmas befutó után az elsőségről mindössze 1 század döntött, 10-szeres magyar bajnokunk, Vindics Balázs ezúttal ezüstéremnek örülhetett, ez a "csata" a GEAC-os Pápai Márton javára dőlt el, a győztes ideje - ami egyébiránt idei legjobb - 3:49.85.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!