Ugrás a tartalomra

Menekült átutazókkal a fedélzeten

Bódogh Dávid/Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2022. június 30. csütörtök 16:39
A miskolci cserkészekkel szervezett telephely-bejárást az MVK Zrt. a háború elől városunkba menekült ukránoknak csütörtök délután.
Fotók: Parai Roland

– Munkatársaink fontosnak tartják az Ukrajnából érkezett menekültek támogatását, ezért szívesen fogadták a mostani csoportot is – számolt be stábunknak Feledy Péter a bejárásról, melynek során az Ukrajnában dúló háború elől menekült, jelenleg Miskolcon tartózkodó gyerekeket és szüleiket fogadták.

Az MVK Zrt. üzemeltetési csoportvezetője elárulta: a Magyar Cserkészszövetség kereste meg őket, amire a közlekedési vállalat vezetősége örömmel mondott igent. Így kerülhetett sor a másfélórás telephelyi céges bemutatóra.

A Magyar Cserkészszövetség az UNICEF felkérésére kezdett programokat szervezni a menekülteknek. Azóta is igyekeznek minél színesebb elfoglaltságokkal előrukkolni számukra. Tapasztalataik szerint az ilyen alkalmak sokat javítanak a hangulatukon.

– Nagyon sok olyan programot szervezünk a családoknak, fiataloknak, szülőknek, gyakorlatilag minden korosztálynak, ami kirángatja őket az apátiából. Rendkívül fontos a „lelki elsősegély” – hangzott el Jerney Pétertől, a II. Cserkészkerület elnökétől.

Egy nagyjából tízfős csoportot fogadtak a Szondy György utcán, akik olyan helyekre is bejuthattak, mint például a műhelycsarnokok. De megismerkedhettek a villamosok, buszok működésével is, beülhettek a sofőrfülkébe, a próbaüzemben működő elektromos buszt is kipróbálhatták, mindemellett a töltőállomást is megleshették.

– Nagyon hálásak vagyunk azért, hogy Miskolc szívesen fogadott minket, tényleg nagyon sok programon vehettünk részt. A szállodában, ahol most lakunk, mindenről gondoskodnak. Emellett ingyenesen tanulhatunk magyarul is – nyilatkozta anyanyelvén a Miskolc Televíziónak Leszia Guszakova, aki két kisfiával érkezett Magyarországra még márciusban.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!