Ugrás a tartalomra

Menjünk világgá! - Megnyitották az Utazási kiállítást Miskolcon

Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2019. március 09. szombat 13:42
Pénteken délelőtt megnyitották a 26. „Menjünk világgá…” Utazási kiállítást Miskolcon. A régió legnagyobb idegenforgalmi rendezvényére március 8-án és 9-én várják az érdeklődőket az ITC székházba. Közel száz kiállító kínál számos kedvezményt az utazni vágyóknak.

Immáron 26. alkalommal rendezik meg március 8-9-én a Menjünk világgá…  - Utazási kiállítást, melynek két díszvendége idén a Kanári-szigetek és a Kolorcity-Kazincbarcika. Az észak-magyarországi régió legnagyobb utazási kiállításán közel száz kiállító jelenik meg Miskolcon pénteken és szombaton, mintegy hatezer látogatóra számítanak a szervezők.

Mint Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere a pénteki megnyitón fogalmazott, akár rövid, belföldi útra indulunk, akár hosszabb, külföldi utazásra, a legfontosabb, hogy biztonságban és kellemes élményekben legyen részünk, és úgy jöjjünk haza ezekről az utazásokról, hogy már a következőt tervezzük. - Azok a kiállítók, akik itt megjelentek, ilyen utazási lehetőségeket kínálnak önöknek – hangsúlyozta Pfliegler Péter. Hozzátette, Miskolcon is számos gyönyörű látnivaló van, több olyan attrakciónk újult meg az elmúlt években, amelyeket érdemes felkeresni. 

Az elmúlt években jelentősen megváltoztak az értékesítési és foglalási szokások, és ezek kihatással vannak a kiállításokra is, mutatott rá Bárdos István, a kiállítás főszervezője. Míg korábban az utazni vágyók gyakran a last minute ajánlatokra vártak és az utolsó pillanatokra hagyták a foglalásokat, manapság már nagyobb népszerűségnek örvendenek az előfoglalások. Az előfoglalási kedvezmények időszaka januártól március végéig tart, így ebben az időszakban érdemes szervezni az utazási kiállításokat is. Az idegenforgalmi szakma és az utazni vágyók is felismerték ugyanis az előfoglalásokban rejlő lehetőséget. A kiállításon és utána még néhány napig 10, 20, 25 százalékos kedvezménnyel lehet utakat foglalni.

A kiállítás idei külföldi díszvendége a Kanári-szigetek, a belföldi pedig a Kolorcity, azaz Kazincbarcika. 
A nyolc lakott szigetből álló Kanári-szigeteket az európai turisták Mekkájának is nevezhetjük. Raáb Szilvia, a ViaSale Travel utazási iroda ügyvezető igazgatója a Kanári-szigeteket bemutatva elmondta, az örök nyár szigetein egész évben 22-32 fok és napsütés van. A nagyszerű éghajlat miatt bármikor látogatható a régió, és mivel Spanyolországhoz tartozva az Európai Unió tagja, így rendkívül biztonságos, és európai körülményeket, kedvező árakat találnak az ide érkező vendégek.  

26. "Menjünk világgá" Utazás Kiállítás Miskolcon. Végh Csaba képgalériája.

Harnócz Zsuzsa, a Barcika Art Kft. kulturális és sportszakmai igazgatóhelyettese elmondta, az idén 65. születésnapját ünneplő Kazincbarcika volt már korábban a fiatalok városa, a szobrok városa, a virágok és parkok városa, és büszkén viselte a Nemzeti Sportváros címet is. Ezeknek a kitüntető címeknek a mai napig is szeretnének megfelelni. 

Kiemelkedő mérföldkő a város történetében a 2013-as színrobbanás, a KolorCity városmárka születése. Modern és fiatalos lendületével nagyszerű színes falfelületek és street art projectek jöttek létre a településen. Az új koncepció központi kulturális és turisztikai eleme a KolorFesztivál, amely az ország egyik leghosszabb összművészeti fesztiválja. A fesztivál idén is augusztus 1-20. között várja az érdeklődőket. 

- Nekünk nincsenek váraink vagy kastélyaink, nincsenek több száz éves épületeink és több ezer éves múltunk, de van a városunknak egy olyan hangulata, amelyet csak az képes átérezni, aki ott él közöttünk, és aki ott jár nálunk. Ha úgy döntenek a mostani kiállítás után, hogy világgá mennek, akkor kezdjék nálunk a kirándulást! – zárta gondolatait Harnócz Zsuzsa. 

A Miskolc Televízió riportja

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!