Ugrás a tartalomra

Mesteri nedűk versenye: kiválasztották a polgármester borait

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 19. péntek 20:30
Az államalapítás ünneplő kétnapos rendezvény péntek este kezdődött. Ekkor szervezték meg a Városház téren a Bükki Borok Napját is.
Horváth Csongor képgalériája

Este fél hattól a Latin Projekt zenélt, majd kihirdették a Miskolci Polgármester Bora 2022 verseny eredményeit is. Este héttől Szécsi Viktória és Vízi Viktor koncertjét hallgathatták meg az érdeklődők, majd a – a boros felütésnél maradva - az Agyagbanda Zenekar és a Miskolci Pincék Dalárdája folytatta tovább a zenei programot.

A rendezvény ideje alatt az Avasi Présház, a Palmetta Pincészet, a Sándor Zsolt Organikus
Szőlőbirtok és Pincészet valamint a Vadnai Csakazértis bor- és ökogazdaság borait kóstolhatták meg az arra járók. A borverseny kezdeményezője – nomen est omen – Veres Pál polgármester, aki egyben fővédnöke is volt az augusztus 3-i, a Bortanyán megtartott vetélkedésnek.

A versenyt Miskolc Megyei Jogú Város, a Miskolc és Vidéke Hegyközség, valamint a Szövetség a Bükki Borvidékért Egyesület hirdette meg, nevezni csak a Bükki borvidéken termelt szőlőkből készített borokkal lehetett, szigorú feltételeknek megfelelve.

A borverseny elnöke Hunyadi Judit a Miskolc és Környéke Hegyközség hegybírója volt. A megmérettetésre 11 borászatból 40 tétel érkezett száraz fehér bor, száraz vörös bor és édes borkülönlegesség-kategóriában.

A nyertesek:

Száraz fehér bor kategóriában K.T. Kézműves Pince a bíráló bizottság Nagy arany éremszintű minősítését szerezte meg. A pincészet KT. „Nyékládháza-Zenit, 2018-as évjáratú borával nyert, ami jogosult a „Miskolc Polgármesterének Bora 2022” kör alakú matrica használatára.

A Vadnai Csakazértis bor- és ökogazdaság Bíbornok-pinot noir 2021. évjáratú borával kiérdemelte a bíráló bizottság arany éremszintűnek minősítését, mely alapján jogosult a borospalackon a „Miskolc Polgármesterének Bora 2022” kör alakú matrica használatára.

A Csáter Apó Pincéje Kékfrankos Rozé 2021. évjáratú borát a bíráló bizottság arany éremszintűnek minősítését, melynek alapján jogosult a borospalackon a „Miskolc Polgármesterének Bora 2022” kör alakú matrica használatára.
 

További hírek

Olvasnivaló