Ugrás a tartalomra

Milliós támogatás a Herman robotika szakkörének

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 01. csütörtök 13:39
Két év alatt több mint egymillió forint értékű adománnyal járult hozzá a Rotary Club Miskolc-Tapolca Herman Ottó Gimnáziumban működő robotika szakkör működéséhez. 
Fotó: Végh Csaba

A szerdai átadón elhangzott, a Rotary Club Miskolc-Tapolca küldetésének egyik alappillére a tehetséges fiatalok támogatása. 

„2019-ben a klub célul tűzte ki, hogy a város nívó díjas (2018) oktatási intézményének, a Herman Ottó Gimnáziumnak segítséget nyújt a robotika tanítás fejlesztéséhez, ami a természettudományos tárgyak magas színvonalú oktatásának a 21. században elengedhetetlen feltétele” – mondta az átadón Himer László, a Rotary Magyarország 2020/2021 évi kormányzója, és Gyetvai Zsolt, a régiónk 2020/2021 évi alkormányzója.

Emlékeztettek, a gimnáziumban néhány éve indult mesterséges intelligencia oktatás eszközellátottsága eleinte nagyon szerény volt, mindössze egy programozási egységcsomag állt a tanulók rendelkezésére. 

A Rotary Club Miskolc-Tapolca 2019-ben három Lego Mindstorms oktatási csomagot adományozott a robotika labornak. A projekt 2020-ban további négy csomag adományozásával zárult, amelyek mindegyikéhez további kiegészítő szenzorokat is sikerült a Klub és a Nemzetközi Rotary Alapítványának segítségével beszerezni.

Az adomány értéke 2019-ben négyszázezer, míg idén több mint hatszáz-negyvenezer forint volt. Az adományt Madarász Péter, a Herman Ottó Gimnázium igazgatója vette át. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!