Ugrás a tartalomra

Milyen berendezés az ideális a fürdőszobákba?

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 14. kedd 12:40
A fürdőszoba a legtöbb családi házban és lakásban az egyik legkisebb helyiség, így érdemes úgy berendezni, hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki belőle. Ebbe beletartoznak a fürdőszobabútorok, a mosdószekrény is. Olyat válassz, amely nemcsak jól néz ki, hanem megfelel az elvárásaidnak is!

Nemcsak háztartásonként, de családon belül is eltérőek a tisztálkodási szokásaink, ennek megfelelően a fürdőszobák kialakítása is lényegesen eltérhet egymástól. Jelentősen befolyásolja még az ízlésünk, az otthonunk más helyiségeinek a stílusa, valamint az anyagi kereteink. A fürdők alapvetően fal- és padlóburkolattal ellátott helyiségek, azonban ma már a hálószoba részeként szobajellegűek is lehetnek, akár a manapság divatos térbe állított káddal is. Hogy a szanitereken kívül kinek milyen berendezésekre van szüksége egy fürdőszobában, az egyéni preferencia kérdése. 

A választás nehézsége 

A fürdőszoba berendezése építéskor és felújításkor is fontos kérdés, és nagymértékben függ attól, hogy kinek milyen tisztálkodási szokásai vannak. A Mozaikkerámia széles fürdőszobabútor választékában mindenki megtalálja a számára megfelelő terméket.

Ahogyan a burkolatok, a szaniterek, az egyéb fürdőszobabútorok, úgy a szekrények, mosdószekrények, pultok kiválasztása is átgondolást és alapos mérlegelést igényel, mindent figyelembe kell venni a hasznosságtól a megjelenésig.

  • Ki és hogyan fogja használni? Ha például reggelente több családtagnak egyszerre van szüksége a fürdőszobára, akkor javasolt dupla mosdókagylós szekrényt beszerezni. Azt is figyelembe kell venni, hogy ki hogyan fogja használni, mennyi pultra és tárolóhelyre lesz szüksége a kellékekhez.
  • A mosdó oda kerüljön, ahol a vízvezeték-kiállás van, mert az áthelyezés igen költséges lehet.
  • Vedd figyelembe a fürdő kialakítását, a nem vagy nehezen, költségesen áthelyezhető dolgokat, és aszerint válaszd meg a berendezést! Ne akadályozzák a közlekedést se!

A méret igen lényeges

Az elképzeléseknek a pénztárcán és a rendelkezésre álló tér szabhat határt. Minden esetben pontos méretekkel indulj el fürdőszobabútort választani, és mérlegeld a család igényeit is!

Egy kis fürdő kihívást jelenthet, hiszen több funkciót is bele kell zsúfolni, így érdemes mérlegelni, melyikre van leginkább, illetve legkevésbé szükség. Ma már kaphatóak speciálisan kis fürdőszobákba tervezett bútorok, amelyek praktikusak és megkönnyítik a berendezést. 

Ésszerű kompromisszumok

Előfordulhat, hogy a hely és a tárolóhelyek függvényében áthidaló megoldásra kényszerülsz. A bútorgyártók minden eshetőségre gondolnak, és nemcsak esztétikus, stílusos, de a helyet jól hasznosító megoldásokat is kínálnak, illetve végső esetben méretre is gyártathatsz egy szakemberrel bútorokat. 

A szekrények esetében a nyíló vagy tolóajtós, fiókos megoldásokkal is rengeteg tárolóhelyet nyerhetsz, és az esztétikáról sem kell lemondanod. Találd meg a tökéletes fürdőszobai összeállítást, hogy öröm legyen minden perc, amit a fürdőben töltesz!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!