Ugrás a tartalomra

Milyen lehetőségeket kínál a miskolci munkaerőpiac? Álláskeresés a Jooble segítségével

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 16. csütörtök 10:29
Az álláskeresés manapság már egyszerűbbnek tűnik az online világban, mint például tíz évvel ezelőtt. Mik azok az akadályok, amelyekkel mégis szembesülünk és hogyan hárítsuk el azokat? (Támogatott tartalom.)

A Miskolci munkaerőpiac jelenlegi helyzete kihívásokkal teli, hiszen a város gazdasága jelentős változásokon ment keresztül az elmúlt években. Az ipari szektorban jelentős csökkenés következett be, az informatikai és más szolgáltató szférákban azonban növekedés tapasztalható - az online tér számára manapság rengeteg az új állás Miskolc környékén, ami a Jooble álláskeresői portálon remekül átlátható. A Jooble összeállítást készít a be nem töltött álláslehetőségekről, ezért a legtöbb munkaadó itt jeleníti meg hirdetéseit.

A munkakeresés mint online tevékenység - mi változott közel egy évtized alatt?

Az online munkakeresés új lehetőséget nyitott a cégek és a munkakeresők számára: az online álláskeresés egyszerűbb, hatékonyabb és sokkal gyorsabb lehetőségeket kínál az álláskeresők számára. Az olyan weboldalak, mint a Jooble, számos lehetőséget kínálnak egyetlen platformon. Elég mindössze feltöltenünk a jól struktúrált önéletrajzunkat, és a munkáltatók akár önállóan is megtalálhatnak minket! 

A távmunka lehetőségek szintén rendkívül népszerűek, ahol az álláskeresők rugalmasabb munkaidőben és otthoni környezetben dolgozhatnak. Az online munka lehetőségei egyszerűbb és jobb megoldást kínálnak azok számára, akik rugalmas munkakörülményeket keresnek, vagy akik nem szeretnének, esetleg nem tudnak helyhez kötött munkahelyen dolgozni.

Milyen lehetőségeket kínál a miskolci munkaerőpiac és miért érdemes Kelet-Magyarországon munkát keresni?

Miskolc Magyarország ipari és gazdasági központjának számít, amely számos munkalehetőséget kínál a helyiek és az ideköltözők számára. Miskolc erős ipari hagyományokkal rendelkezik, így a város számos nagyvállalattal rendelkezik az iparban, amelyek széles körű munkalehetőségeket kínálnak mérnöki területeken, az üzemeltetésben vagy a termelési folyamatokban. A város továbbá számos oktatási intézménynek ad helyet, ide sorolhatjuk az egyetemet, a főiskolát és a szakközépiskolákat, amelyek számos tanári, adminisztratív és technikai pozíciót kínálnak. Egészségügy: a város jelentős egészségügyi központ, ahol a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház, az egészségügyi központok és a magánklinikák számos lehetőséget kínálnak az egészségügyi dolgozóknak. 

Ugyancsak sok a hasonló még be nem töltött állás Nyíregyháza területén, ahol Szabolcs-Szatmár-Bereg megye jelentősebb intézményei találhatók. Nyíregyháza szintén Magyarország keleti részén található - egy dinamikus gazdasági központú város, amely számos munkalehetőséget kínál. Nyíregyháza és környékén számos ipari ágazat kínál munkalehetőséget, ipari betanított állásoktól kezdve egészen vezető pozíciókig. A város infrastruktúrája jól fejlett, könnyen elérhető és élhető. A Nyíregyházán élők lehetőséget kapnak a kulturális élet, számos sportolási és szabadidős programra. Összességében, ha munkát keresünk egy pénztárcabarát élhető környezetben, de valamilyen szinten nagyvárosi életre vágyunk, Nyíregyháza remek választás lehet.

Hogyan keressünk állást a Jooble segítségével?

Az online álláskeresés könnyebbé és hatékonyabbá vált az utóbbi években, és a Jooble álláskeresői portál még jobban leegyszerűsíti. A Jooble egy olyan weboldal, amely összegyűjti az összes releváns állásajánlatot az adott kategórián belül, és lehetővé teszi az álláskeresőknek, hogy egyszerűen és hatékonyan válogassanak közülük, összehasonlítva a feltételeket, bérezést, stb. A Jooble az általunk megadott keresési feltételek alapján megtalálja az összes releváns ajánlatot, amiből egy listát készít. A weboldalon keresztül lehet az állásra jelentkezni, sőt, önéletrajzot és készíthetünk a platformon, ráadásul ingyenesen. 

Tippek és tanácsok álláskeresőknek

•    Az álláskeresés általában nem egy könnyű feladat. Megfelelően felkészülve azonban növelhetjünk az esélyeinket! 
•    Elsőként határozzuk meg, milyen állást keresünk pontosan és határoljuk be a szakmai készségeinket. Írjuk meg az önéletrajzunkat (a következő pontban ehhez is nyújtunk némi segítséget) és készítsünk egy motivációs levelet. Feltétlenül szükséges, hogy mindkettő könnyen olvasható, jól strukturált legyen.
•    Következő lépésként az álláshirdetésekhez indulunk, a Jooble-n például egyszerű kategóriák alapján válogatni, hozzáadni a “kedvencekhez” a kiszemelt állást, sőt, kapcsolatot tartani a munkaközvetítőkkel.
•    Végül, legyünk türelmesek és kitartóak. Az álláskeresés hosszabb időt vehet igénybe, de semmiképp sem adjuk fel a küzdelmet! Ha kitartóak vagyunk, biztos, hogy eljutunk arra a bizonyos állásinterjúra, amire régóta vágytunk!

Önéletrajz készítése és a motivációs levél írása

Ahogy említettük, az önéletrajz és a motivációs levél egyaránt kulcsfontosságú a sikeres álláskeresés érdekében. Önéletrajzunkban röviden a tapasztalatainkról, készségeinkről és eredményeinkről beszélünk, a motivációs levélben pedig részletesebben bemutatjuk, miért akarunk az adott cégnél dolgozni és miért vagyunk meggyőződve arról, hogy pont mi vagyunk a megfelelő választás a pozícióra. 

Mindenképp vegyük figyelembe, hogy bármilyen állásra is jelentkezünk, a helyesírás és nyelvhelyesség az alapelv! Amennyiben kétségeink támadnak, érdemes szakértőre bízni a feladatot, vagy egy ismerősre, aki legalább átolvassa és kijavítja a hibáinkat. Olykor tényleg érdemes lehet szakértőhöz fordulni, hiszen ez a két dokumentum mutatja be az egész lényünket a munkaadó számára!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!