Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2022. 12. 08.): IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFÓ, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 08. csütörtök 10:03
Csípős lett a reggel, mínusz két fokig hűlt a levegő, előkerültek a jégkaparók. Kora délutánra sem kúszik fel a hőmérséklet a plusz két fok fölé.
Fotó: minap.hu

Időjárás:
 
Csütörtökön délnyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, legtovább északkeleten láthatjuk majd a napot. Délen sokfelé, másutt elszórtan gyenge eső, esetleg havas eső már kialakulhat, a magasabb tájakon átmenetileg kisebb havazás sem kizárt. Nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalban -6 és +2, napközben 2 és 7 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Pénteken egy mediterrán ciklon előoldalán melegedés érkezik élénk, erős déli-délkeleti széllel, sokfelé kiadós esővel, záporokkal. Az északi határnál kezdetben vegyes halmazállapotú csapadék is hullhat. Hajnalban -3, +4, a délutáni órákban 3-12 fokot mérhetünk, délkeleten lesz legenyhébb az idő.

Szombaton borult időre, a déli és keleti tájakon sokfelé esőre készülhetünk. Késő este, éjjel érkezhet nyugat felől az újabb csapadéktömb. Ekkor a Dunántúlon az esőt egyre több helyen válthatja fel a havazás. Mérsékelt, helyenként élénk lesz az északi szél. Napközben 3-10 fok között alakulhat a csúcsérték.

Vasárnap délelőtt a Dunántúlon főként havazásra, másutt esőre, havas esőre van kilátás. Estére a Dunántúlon már várhatóan megszűnik a csapadék, míg keleten és északon nagy területen hullhat hó, délkeleten havas eső. A többfelé megerősödő, északnyugati szelet a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 1-9 fok között valószínű. Hétfőn kisebb havazás, hózápor még előfordulhat a szeles, túlnyomóan felhős időben. Hajnalban erősebb fagyok, napközben sok helyen fagypont körüli hőmérsékletek jöhetnek. (idokep.hu)

Orvosmeteorológia:

Csütörtökön sem várható még fronthatás, de a hideg, fagyos, többfelé ködös reggeli órákban újra felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, amelyek napközben is fennállhatnak. Az érzékenyebbek enyhe fejfájást, vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. A tartósan felhős tájakon lehangoltság, levertség, rossz közérzet alakulhat ki. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia: 

Csütörtök reggelre az ország keleti felén sokfelé képződhet köd, helyenként sűrű köd, emiatt korlátozottak lesznek a látásiviszonyok.

A ködös, fagyos tájakon zúzmara lerakódás is síkosabbá teheti az utakat. Napközben a nyugati és déli tájakon alakulhat ki eső, a magasabban fekvő helyeken havas eső, így itt is vizes, csúszós útszakaszokra kell készülni. A szél nem lesz jelentős. Napközben a napos tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni – írja az Időkép.hu

Útinfó:

Közlekedési információk a reggeli órákban a Városgazda tájékoztatása szerint. 

Félpályás terelésre lehet számítani továbbra is:

Andor utca 104.
Bajcsy-Zs. u. 36.
Bellervölgy u. 12.
Csabavezér út 1-3
Csabavezér 66. mögött
Dayka Gábor u. - Hunyadi János u. ker., híd felől
Diófa u. 10.
Előhegy u. 20., 22.
Győri kapu 26. sz. (Győri kapu .-Thököly I. u. kereszteződés)
Katona J. u. 8.
Kisfaludy u. - Koppány u. kereszteződés
Kis-Hunyad u. 13.
Klapka u. 12.
Kolozsvári u. 13-15.
Mikes Kelemen u. 4.
Nagyváthy u. 25.
Nagysándor József u. 7.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pacsirta u. 100.
Pillangó u. 12.
Salétrom u. 14
Sas u. 5.
Soltész N. K. u. 86.
Vasöntő u. 5.

Útlezárás:

A Vörösmarty M. u. az Y-híd építése miatt továbbra is lezárva.
 A Győri kapu -Thököly I. utca kereszteződésben (Győri kapu 26. előtt) az autós forgalmat a villamossínre terelik.
 A Petőfi és a Rácz György utca találkozásánál lévő forgalmi csomópontot lezárták. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított egy forgalmi sáv iránya megfordul, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát. A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába. Kerülni kell!
Fontos változás még, hogy a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni. A változással a buszközlekedés visszaáll az eredeti állapotra.
A jó hír, hogy már csak néhány nap, és átadásra kerül a turbó-körforgalom! 

Levegőminőség:

A levegő minősége városszerte jó és megfelelő. A szálló por koncentrációja átlagban 47, amely a határérték alatt van. Ma reggelre csak a Martinkertváros és az ipari park környéke volt az erősebben szennyezett kategóriában. További részleteket a pmmonitoring.hu oldalon talál.

Napi horoszkóp:

Kos
Nem szeretsz másokkal osztozni a felelősségen, mert nem mindenki képes olyan tempóban haladni, mint te. Most azonban a sikerhez nem elég, ha te gyors és ügyes vagy, másokat is magaddal kell vinned.

Bika
Rögtönöznöd kell egy váratlan helyzetben, pedig nem szereted, amikor a véletlenre kell bíznod a dolgokat. Ne gondolkodj túl sokat, bízz a megérzéseidben, és tedd azt, amit a leghelyesebbnek érzel, akkor később sem bánod meg a dolgot.

Ikrek
Valaki újra és újra haladékot kér, ami azt jelenti, hogy neked is át kell alakítanod a terveidet. Pedig az idő szorít, és már így is éppen elég teher van a válladon. Jobban éreznéd magadat, ha legalább ettől a gondtól megszabadulnál.

Rák
Még jóformán hozzá sem fogtál a feladataidhoz, máris azon jár az eszed, mit fogsz csinálni, ha végeztél mindegyikkel. Az év végi fáradtság rajtad is nyomot hagy, de egyelőre még ne tedd félre a munkát, mert fontos kihívások várnak.

Oroszlán
Minél közelebb kerülsz egy célod megvalósításához, annál izgatottabb vagy, és akár ideges is lehetsz amiatt, hogy végül hogyan alakulnak a dolgok. Ne aggódj, ha te minden tőled telhetőt megtettél, akkor innen már a szerencsére kell bíznod magadat.

Szűz
Vegyél egy nagy levegőt, és ne vedd a szívedre, mikor valaki kritizál, és főleg ne kezdj vitatkozni vele, mert ezzel csak tovább fújod a lufit. Jobb, ha elengeded a füled mellett a megjegyzéseket, és nem is pazarolsz energiát rájuk.

Mérleg
Ne hagyd kizökkenteni magadat a nyugalmadból, ez a higgadtság az, amire most szükséged van, hogy minden tervedet a célig juttasd. Keményen dolgoztál, ha az utolsó pillanatban kételkedni kezdesz, azzal mindent kockára teszel.

Skorpió
Légy óvatos, mert a könnyen jött pénz könnyen is megy, és a frissen szerzett tőkédet könnyen el is veszítheted. Gondold meg most minden lépésedet, és ha úgy is tűnik, hogy jól állnak a dolgok, ne vedd félvállról a lépéseket.

Nyilas
Egy őszinte beszélgetés most sokat könnyíthet a lelkeden, de válogasd meg, hogy kivel osztod meg a legbensőbb gondolataidat, mert könnyen visszaélhetnek mások a beléjük vetett bizalmaddal, ez pedig több kárt okoz, mint amennyi hasznot hoz a beszélgetés. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!