Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2022. 12. 09.): IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFÓ, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 09. péntek 08:15
Borongós idő várható, maximum hét fokos csúccsal és sokfelé várható eső, nagy területen kiadós mennyiség. Közlekedjenek óvatosan, hozzuk a legfrissebb közlekedési híreket is.
Fotó: Horváth Csongor

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint pénteken túlnyomóan borult lesz az ég, és délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, este a déli területeken egy-egy zivatar is kialakulhat. Nagy területen kiadós mennyiség valószínű. Általában mérsékelt marad a légáramlás, ugyanakkor a Dél-Alföldön élénk, néhol erős lökések kísérik a déli, délkeleti szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon és nyugaton 3 és 7, másutt 7 és 12 fok között valószínű. Több helyen az esti órákban állhat be a maximum.

Útinfó

A Miskolci Városgazda közlekedési információi a reggeli órákban:
Félpályás terelés:
Acél u. 1.
Andor utca 104.
Bellervölgy u. 12.
Csabavezér út 1-3.
Csabavezér 66. mögött
Dayka Gábor u. - Hunyadi János u. ker., híd felől
Diófa u. 10.
Előhegy u. 20., 22.
Katona J. u. 8.
 Kázmér u. 2 
Kisfaludy u. - Koppány u. kereszteződés
Kis-Hunyad u. 13.
Klapka u. 12.
Kolozsvári u. 13-15.
Kölcsey u. 15.
Mikes Kelemen u. 4.
Nagyváthy u. 25.
Nagysándor József u. 7.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pacsirta u. 100.
Pillangó u. 12.
Salétrom u. 14.
Sas u. 5.
Soltész N. K. u. 86.
Vasöntő u. 5.

Útlezárás:
Vörösmarty M. u. az Y híd építése miatt továbbra is lezárva.
Győri kapu -Thököly I. utca kereszteződésben (Győri kapu 26. előtt) az autós forgalmat a villamossínre terelik.
A Petőfi és a Rácz György utca találkozásánál lévő forgalmi csomópontot lezárták. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított egy forgalmi sáv iránya megfordul, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát. A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába. Kerülni kell! Fontos változás még, hogy a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni.
A változással a buszközlekedés visszaáll az eredeti állapotra.

December 11-én, vasárnap, a délutáni órákban Miskolcon feloldják az eddigi forgalomkorlátozásokat, így a közlekedők használatba vehetik az Y-híd beruházáshoz tartozó turbókörforgalmat, amely a Király utca és Vörösmarty utca kereszteződésében épült meg.
Ettől az időponttól ugyancsak megnyitják a 2-szer 2 sávosra bővített Vörösmarty utcát is, amely a Soltész-Nagy Kármán utcától egészen a híd lábáig zsákutcaként használható a híd megnyitásáig.
December 12-én, hétfőn 16 órától minden irányból megnyitják az Y-hidat is. A tömegközlekedés új menetrendi változása december 13-án, szerdán üzemkezdettől lép életbe, azaz az MVK autóbuszjáratai ettől az időpontól használják majd a vadonat új közlekedési csomópontot.

Levegőminőség

A levegő minősége városszerte Az elfogadható és a szennyezett kategóriába esik. Jónak csupán Miskolctapolcán, az Egyetemvárosban, Pereces nagyobb részén, a Magashegyen Komlóstetőn valamint a bükki városrészekben mondható a levegő. Bükkszentlászlón viszont továbbra is kiváló További részleteket a pmmonitoring.hu oldalon talál.

Horoszkóp

Kos
Ha jó indulattal közeledsz valaki felé, ma feltárhatod valakin a páncélt, és olyan értékes dolgokat tapasztalhatsz meg, amit talán csak kevesen vesznek észre. Néha megéri még egy esélyt adni, és bizalmat szavazni az embereknek.
Bika
Másnak talán elmegy a kedve, ha lehetetlennek tűnő kihívást lát, de neked csak megjön a kedved a gondolattól, hogy valamivel kapcsolatban kipróbálhatod az erődet, és az akaratodat. Ma az utadba akadhat egy ilyen kihívás, ami eddig talán csakis rád várt.
Ikrek
Nem ijedsz meg a kihívásoktól, de most akkora a tét, ami talán még téged is elbizonytalanít. Pedig éppen a magabiztosságodból adódó lehengerlő modorod az, ami segít az ilyen helyzetekben – most is szükséged lesz rá, ne veszítsd hát el.
Rák
Lehet, hogy nem minden alakul olyan tökéletesen, mint ahogyan alakulhatna, neked azonban sokkal fontosabb az, hogy látod, milyen sokan igyekeznek segíteni neked. Így már úgy is érzed, hogy bármi is jön, megbirkózol majd vele.
Oroszlán
Azt hitted, bizonyos dolgokat rábízhatsz másokra, és szinte maguktól haladnak majd a saját medrükben, de most kiderül, hogy tévedtél, ráadásul a felismerés későn érkezik, és már alaposan el lehetsz maradva a teendőiddel.
Szűz
Egy kis keserűséget érzel, amiért nem minden terved valósult meg maradéktalanul, pedig, te úgy érezted, mindent megtettél. Engedd el a túl magas elvárásaidat, és próbálj meg örülni annak, amid van, amit elértél.
Mérleg
Légy óvatos, mert lehet, hogy a saját kudarcaidat most a párkapcsolatodra vetíted ki, és olyan elvárásokat táplálsz, amelyek irreálisak. Ne feledd, a magad lelki békéjét magadnak kell megteremtened, azt más nem adhatja meg neked.
Skorpió
Valaki segítséget kér tőled, és te nem tudsz nemet mondani, de lehet, hogy nem is annyira a kihívás vonz, inkább a hiúságodat legyezgeti, hogy valaki számít rád. Vigyázz, mert ezzel mások könnyen visszaélhetnek, és olyasmire vehetnek rá, amit nem is akarsz.
Nyilas
Nem egyszerű mindent fejben tartanod, és lehet, hogy megfeledkezel egy fontos dátumról vagy határidőről, ha most nem vigyázol. Ami most csak apróság, az lavinát indíthat meg, ezért figyelj oda a részletekre is.
Bak
Nagy szükséged van már egy kis pihenésre, mert az idegesség, a feszültség egyre jobban rányomja a bélyegét a hangulatodra. Főleg akkor lesz nehéz dolgod, ha olyan szerepben kell teljesítened, amiben nem érzed eléggé otthonosan magadat.
Vízöntő
Akárhogy is döntesz, valamilyen lehetőséggel ma élned, vagy nem élned kell, mert a pillanat elmúlik, és nem kínálkozik tovább a döntés szabadsága. Lehet, hogy éppen az utolsó pillanat nyomására volt szükséged ahhoz, hogy tisztábban lásd a dolgokat.
Halak
Sokkal könnyebb elfogadni a dolgokat, ha bízol magadban és a körülötted élőkben, másként azonban könnyedén a személyed elleni támadást, vagy árulást érezhetsz mindenhol. Gondolkodj el rajta, hogy nem csak magad képzeled-e ezt.

Forrás: bien.hu
 

Programok

Jelenleg nincsenek programok!