Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023. 03. 17.): IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 17. péntek 08:38
Újra napos idő várható!

Időjárás

Az Országos Meteorlógiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint pénteken napos idő várható, fátyolfelhőzet olykor szűrheti a napsütést. Csapadék nem lesz. A délire, délkeletire forduló szél az Észak-Dunántúlon élénk, Sopron, valamint a Fertő-tó térségében helyenként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 14 fok között valószínű. Késő este -2 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Útinform

A Városgazda közlekedési információi következnek:

Útlezárás:

Lezárták a Görömbölyt Miskolctapolcával összekötő Bacsinszky András utca Tapolca felé eső szakaszát. A lezárás az utca hosszának körülbelül harmadát érinti és március 20-ig tart. Aki az érintett városrészek között közlekedik majd, annak kerülnie kell.
A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

Balesetről nincs információnk.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál, illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.
A jelzőlámpák a Nagyváthy J. u.-Petőfi u.- Kiss Ernő u. kereszteződésében sárgán villognak. (Diósgyőr felé vezető oldalon)

Félpályás terelésre lehet számítani:
Árvácska u. 29.
Bánfolyás u. 16.
Bellervölgy u. 12.
Benedek E. u. 1.
Csokonai V. M. u. 12.
Dorottya u. 6.
Gizella u. 1.
Hunyadi u. 58.
Katowice u. 25.
Kis-Hunyad u. 45.
Melinda u. 10.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Selyemrét u. 2.
Szarkahegy u. 16.
Szentgyörgy u. 47.
Vasöntő u. 5.

Levegőminőség

Városszerte többnyire jó, vagy elfogadható a levegő minősége, ám van néhány mérőpont, ahol a pmmonitoring.hu mérései szennyezettséget mutatnak: ezek Újdíósgyőr, Martinkertváros és a Selyemrét.

Horoszkóp

Kos
Próbálsz egyről a kettőre jutni, de úgy érzed, újabb és újabb akadályokba ütközöl, emiatt pedig folyton felül kell bírálnod a saját döntéseidet is. Jelöld ki magadnak az utat, amin járni akarsz, és ne térj le róla.

Bika
Óvatos vagy egy olyan helyzetben, amiben egyszer már megégetted magadat, és most nem akarsz újra bajba kerülni. Nem kell félned, a tapasztalataid majd átsegítenek most ezen a problémán is.

Ikrek
Őszintén beszélsz valakivel a gondjaidról, de úgy tűnik, ő még mindig rejteget valamit. Sajnos ennek a gondnak a megoldása két emberen múlik, és amíg nem álltok készen mindketten, nem tudtok előbbre lépni.

Rák
Úgy érzed, valaki fölöslegesen nagy terhet rótt rád, és bár te nem kérted ezt a felelősséget, most mégis elvárja, hogy helyette is cselekedj. Lehet, hogy itt az ideje tisztázni, hol vannak a határok.

Oroszlán
Senkit nem akarsz megbántai, de nem is fogod hagyni, hogy valaki valami olyasmire vegyen rá, amit te nem akarsz megtenni, vagy ami ellenkezik az elveiddel. Maradj határozott, akkor nem kerülsz bajba.

Szűz
Igyekszel megértést tanősítani valaki iránt, de úgy érzed, túl sokat követel tőled, és nem akarsz a számodra is fontos dolgokra szánt idődből feláldozni. Próbáld úgy intézni a dolgot, hogy ne sértődjön meg senki.

Mérleg
Nem egyszerű most mindenre időt szakítanod, de a legtöbb, amit tehetsz, hogy igyekszel a tőled telhető legjobbat kihozni mindenből. Akinek ez nem elég, annak ne is foglalkozz a véleményével.

Skorpió
Hiába próbál valaki meggyőzni a véleményéről, te úgy érzed, csak üres ideológiákat kerget, és neked nincs szükséged arra, hogy valaki ilyesmivel fertőzzön. Te pontosan tudod, miben hiszel és miben nem.

Nyilas
Jó lenne, ha valaki egy kicsit megkönnyítené a dolgodat, de most nem sok segítségre számíthatsz. Magadnak kell megoldásokat keresned, különben kicsúsznak a dolgok a kezeid közül.

Bak
Jól esik végre fellélegezni egy kicsit, elengedni azt a sok feszültséget, amit az elmúlt napokban felhalmoztál. Azért a kötelességeidről most se feledkezz meg, mert csalódást okozhatsz valakinek.

Vízöntő
Meg kell találnod az egyensúlyt a terveid megvalósítása, az álmaid követése, és aközött, hogy boldoggá tegyél valakit, aki számít rád, és aki neked is fontos. Csak így lehetsz boldog te is.

Halak
Legszívesebben mindent hátrahagynál, és tiszta lappal kezdenél, de úgy érzed, el kell varrnod ezeket a szálakat ahhoz, hogy éjszakánként nyugodtan alhass. Tegyél pontot egy régóta húzódó ügy végére.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!