Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2023. március 7.): időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 07. kedd 07:36
Van egy rossz hírünk: döntően borult idő várható kedden.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint elszórtan számíthatunk az ország délnyugati felében esőre, majd főként a nap második felétől vékonyabbá, szakadozottabbá válik a felhőzet, ezzel együtt pedig átmenetileg egyre kevesebb helyen várható csapadék. A déli, délnyugati szél főleg az Észak-Dunántúlon és az északkeleti tájakon megélénkül, Sopronnál egy-egy erős széllökés is elfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet túlnyomórészt 5 és 10 fok között alakul, de a déli, délnyugati határnál pár fokkal melegebb sem kizárt. Késő estére 1 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Levegőminőség

Felső-Majláth és a Győri kapu között épp, hogy elfogadható, vagy éppen szennyezett, a város más részeiben azonban szerencsére megfelelő a levegő minősége a pmmonitoring.hu adatai alapján.

Útinform

Útlezárás:

Lezárják szerdától a Görömbölyt Miskolctapolcával összekötő Bacsinszky András utca Tapolca felé eső szakaszát. A lezárás az utca hosszának körülbelül harmadát érinti (a csatolt térképrészleten a piros jelzések közötti szakasz), és március 8-tól, március 20-ig tart. Így aki az érintett városrészek között közlekedik majd, annak kerülnie kell.

A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett.
A korlátozás ideje alatt a környéken torlódásokra kell számítani. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál, illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Acél u. – Kavics u. kereszteződés
Báthori sor 103. és 105.
Bellervölgy u. 12.
Benedek E. u. 1.
Csehov u. 2.
Csermák A. u. 67.
Csokonai V.M. u.12.
Dorottya u. 6.
Erenyő u. 106.
Katowice u. 25.
Kis-Hunyad u. 45.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Selyemrét u. 2.
Szeretet u. 4.
Tokaji F.2.
Vasöntő u. 5.
Zsolcai kapu 14.

Horoszkóp

Kos
Nagyon nem akarsz belefogni valamibe, pedig nem fogod megúszni a dolgot, és akkor már jobb, ha most túlesel rajta.

Bika
Több mindenbe is belekezdesz ma, de sehogyan sem találod a helyedet, nem tudod, mi is lenne az igazán a fontos. Lehet, hogy azért vagy ilyen zavart, mert van valami, amit nem akarsz tudomásul venni, mégis ott motoszkál a fejedben.

Ikrek
Mikor már azt gondoltad, hogy végre megszabadulhatsz valamitől, akkor kiderül, hogy a java még hátra van. Ne csüggedj, lehet, hogy ez az út hosszabb lesz, mint gondoltad, de végig tudod majd járni.

Rák
Nem akartál észrevenni egy problémát, ezért az akkorára nőtt, hogy most már nem is tudsz nem tudomást venni róla. Ne halogasd tovább a dolgot, és ha kerj, kérj segítséget a megoldáshoz.

Oroszlán
Itt az ideje pontot tenni valaminek a végére, de csak olyan döntést mondj ki, amihez tartani is tudod magadat, mert ha egyszer elköteleződtél, már nem lesz visszaút, bármi is következik.

Szűz
Olyan gyorsan pörögnek most az események, hogy szinte meg is feledkezel arról, hogy megünnepelj valamit, pedig szép sikereket értél el. Nyugodtan állj meg egy percre, és legyél büszke magadra.

Mérleg
Sok mindent próbálsz kézben tartani, és óhatatlan, hogy a figyelmed néha elsiklik valami felett. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne állnál meg ügyesen a szerepedben, hiszen nem kell hibátlannak lenned a sikerért.

Skorpió
Az élet az egyik területen most egy kicsit szűkebben mérheti a lehetőségeket, de bőkezűen adhat egy másikon. Úgy érzed, ha nem is hullik minden az öledbe, nincs okod panaszra, hiszen a munkáidat siker követi.

Nyilas
Egyre nehezebb egyben tartani a dolgaidat, és te is észreveszed magadon a fáradtság jeleit. Lehet, hogy most arra van szükséged, hogy valakivel kibeszéld a dolgaidat, és megkönnyebbüljön a lelked.

Bak
Mérges vagy valakire, amiért nem tartotta be azt, amit ígért, és ezért most neked kell a dolgok után járnod. Végül azonban minden a helyére kerül, és végül is az ügy jót tesz az önbizalmadnak is.

Vízöntő
Egy régi ügyet göngyölítesz ma fel, és örülsz, amikor kiderül, hogy sok hasznod származik valamiből, amiről azt gondoltad, hogy már soha nem fogod használni. A befektetett munkának azonban mindig lesz gyümölcse.

Halak
Új nézőpontokat keresel, és találsz is, így végre el tudsz szakadni egy régi, rossz beidegződéstől, és megkönnyebbülve, optimistábban szemlélheted a jövődet. Tartsd magad ehhez az új szerephez.

(bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!