Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.01.07.): IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

Utoljára módosítva
2023. január 07. szombat 08:11
Tovább folytatódik a klímaváltozás, a télközepi tavaszban a maximum hőmérséklet ma ugyan már plusz tíz fok alá süllyed, de a kertekben lassan, de biztosan duzzadnak a rügyek. Hamarosan kinyílik a hóvirág. De legalább kevesebbet kell fűteni. 
Beindult az élet a szokatlan melegben. (Fotó: Horváth Csongor)

Időjárás

Szombat hajnalra, reggelre főként a Dunántúlon és északon többfelé pára, sűrű köd képződhet, északkeleten kisebb eső is előfordulhat. Napközben a legtöbb helyen hosszabb időre kisüt a nap, de elsősorban a Dunántúlon és északkeleten előfordulhatnak tartósan párás, ködös, rétegfelhős körzetek is, itt kisebb szitálás továbbra is kialakulhat. A gyenge, mérsékelt szélben kora délután 4-12 fokra van kilátás.
Vasárnap sokfelé lesz párás, ködös a reggel, majd napközben a feltámadó délies szél hatására a köd ritkulni, zsugorodni kezd, de északon egész nap tartósan megmaradhat. Itt gyenge eső, szitálás is előfordulhat. A legtöbb napsütés az ország déli, délkeleti felén várható. A csúcshőmérséklet északon 5 és 8, máshol 9 és 15 fok között alakul.
Hétfőn az erősen felhős, borult égből nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Az élénk, erős délies szélben kora délutánra 5 és 12 fok közé emelkedik a hőmérséklet. A szél délutántól a Dunántúlon északira-északnyugatira fordul.
Keddre hidegfront érkezik, délután kelet felé távozik a csapadék, nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. A Dunántúlon viharossá fokozódik az északnyugati szél. Napközben 4-9 fokra számíthatunk. Szerda hajnalban többfelé fagyhat, ezt követően viszont ismét enyhülés körvonalazódik.
Kiadta: Időkép

Orvosmeteorológia

Szombaton nem várható fronthatás, de a nyirkos, ködös reggelen többfelé ébredhetnek ízületi panaszokkal, ezen belül is a keleten élőknél a kopásos, a Dunántúl nyugati felén a gyulladásos jellegű bántalmakkal élők fájdalmai erősödhetnek fel. Napközben a tartósan szürke, ködös tájakon bágyadtság, fáradékonyság, lehangoltság jelentkezhet, a napos területeken élők hangulata, közérzete viszont javulni fog. A melegedésre érzékenyek körében előfordulhat migrén. Réteges öltözet viselése ajánlott. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szombat hajnalban északkeleten előfordulhatnak kisebb eső következtében vizes, csúszós útszakaszok, ezt követően hazánk nagy részén nem várható csapadék. Hajnalban, reggel többfelé párás, főként a Dunántúlon és északon ködös lesz a levegő, emiatt jelentősen lecsökkenhet a látótávolság. A ködös tájakon ködszitálás teheti csúszóssá az utak felületét. A köd egy része a Dunántúl délnyugati részén napközben is tartósan megmaradhat. (idokep.hu)


Levegőminőség

Köszönhetően a gyenge, de tartós dél-délnyugati szélnek, városunk levegője viszonylag tiszta ma reggel. A pmmonitoring.hu honlapján több mosolygó fejjel találkozunk – ami a megfelelő levegőminőséget jelenti -, mint szomorúval. Miskolc nagyobb részén megfelelőnek minősíti a levegőt a városban kihelyezett mérőegységek adatai alapján. Sajnos vannak szennyezettebb részek is, az Újgyőri piac és az Avasalja környékén. További információ a pmmonitoring.hu oldalon. 


Útinform

Érkeznek a Városgazda Miskolcra vonatkozó közlekedési információi is.

Félpályás terelésre lehet számítani:

-Baráthegyalja u. 31., 146.
-Balassi B. u. 14.
-Bartók u. 41.
-Bellervölgy u. 12.
-Beregi u. 3.
-Berekkert u. 118.
-Csabavezér u. 77.
-Előhegy u. 18., 22.
-Erenyő u. 134.
-Ernye bán u. 25.
-Fenyő u. 38.
-Görögszőlő u. 34.
-Gyár u. 59.
-Irinyi J. u. 21.
-Kázmér u. 2.
-Mikes Kelemen u. 4.
-Nyár u. 18.
-Negyvennyolcas u. 3-5.
-Pillangó u. 12.
-Soltész N. K. u. 28.
-Templom tér 5.
-Templom u. 51.
-Toronyalja u. 9.
-Ungvári u. 10.
-Vasöntő u. 5.

Útlezárás:

-A Petőfi és a Rácz György utca találkozásánál lévő forgalmi csomópontot lezárták. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított egy forgalmi sáv iránya megfordul, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát. A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába. Kerülni kell! Fontos változás még, hogy a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni.
A változással a buszközlekedés visszaáll az eredeti állapotra.

-Balesetről nincs információ.

-A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt és a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál és az Újgyőri Főtéren is sárgán villognak.


Napi horoszkóp 2023.01.07.

Kos
Érdekes beszélgetést folytatsz valakivel, ami megváltoztathatja azt, amit eddig a dolgokról gondoltál. Lehet, hogy érdemes kicsit kimozdulnod a komfortzónádból, és máshogy nézni a kérdésekre.

Bika
Még nincs késő ahhoz, hogy visszájára fordítsd a dolgokat, akkor sem, ha úgy tűnik, hogy kicsit már elvesztél a lehetőségek között. Ha nem gondolkodsz, hanem cselekszel, még megmenthető minden.

Ikrek
Te mindent megtettél, innentől kezdve már nem rajtad múlnak a dolgok. Dőlj hátra és figyeld az eseményeket, de ne aggodalmaskodj, hiszen nem a te kezedben van többé az irányítás.

Rák
Ne gondolj túl semmit, és ne akarj megjavítani valamit, ami nem romlott el. Érd be azzal, amit most van, és tanuld meg értékelni azt, amit eddig megszereztél. Ha megtalálod a boldogságot a jelenben, a jövőben is meg fogod.

Oroszlán
Úgy érzed, túl sok időt vesztegettél valamire, és most már nem akarsz tovább ezen a ponton vesztegelni. Szedd össze a bátorságodat, és lépj ki a korlátaid közül, hiszen sok izgalom vár még rád máshol.

Szűz
Nincs azzal semmi baj, ha segítséget kérsz, és ezért nem is kell szégyellned magadat. Amikor valaki hozzád fordul segítségért, te sem szoktál habozni, és te sem gondolsz rosszat az illetőről.

Mérleg
Mielőtt beleveted magadat az élvezetekbe, még el kell intézned néhány kellemetlen ügyet. Ha azonban ezeken egyszer túl leszel, akkor már semmi sem akadályoz meg abban, hogy élvezd a mai napot.

Skorpió
Kellemes emlékeket idéz fel benned valami, és nincs is azzal semmi baj, ha egy kicsit elmerengsz a múlt eseményein. Ne hagyd azonban, hogy ez az emlék túlságosan magába szippantson.

Nyilas
Most van itt az ideje, hogy teljesen őszintén beszélj valakivel valamiről, mert ő is nyitott a dologra, és benned is elég bátorság van. Vegyél egy nagy levegőt, és szánj időt erre a társalgásra.

Bak
Most már ne hagyd, hogy bárki is megzavarjon abban, amit csinálsz, minden más várhat egy kicsit, amíg be nem fejezed azt, ami igazán fontos a számodra. Nyugodtabb is leszel a munka végeztével.

Vízöntő
Olyan környezetben vagy, ahol igazán jól érzed magadat, és ez bátorítóan hat rád, végre képes leszel teljesen kibontakozni.

Halak
Ha valami nagyon nem megy, akkor lépj hátra egy kicsit, és foglalkozz valami mással. Nem kell egyedül megoldanod mindent, és nem baj, ha nem ma váltod meg a világot. Adj időt magadnak a regenerálódásra. Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!