Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.01.20.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 20. péntek 08:07
Az eső lassanként alábbhagy, átadja a terepet a hónak.

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint erősen felhős vagy borult lesz az ég, késő délutántól válhat helyenként szakadozottabbá a felhőzet. Délkelet felől ismét megnő a csapadékhajlam. Emiatt főként a Dunától keletre több helyen (kelet felé haladva nagyobb valószínűséggel) várható eső, ami délutántól egyre nagyobb területen válthat havas esőbe, főleg északkeleten és a hegyekben havazásba, a Dunántúlon pedig néhol szállingózhat a hó. Az északi, északnyugati szél élénk, az Észak-Dunántúlon, illetve északkeleten erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között alakul. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Levegőminőség 

Városszerte jó vagy megfelelő a levegő minősége - derül ki a pmmonitoring.hu péntek reggeli adataiból. 

Útinform

A Városgazda közlekedési információi a reggeli órákban:

Félpályás terelésre lehet számítani:

Baráthegyalja u. 142. és 146.
Balassi B. u. 14.
Bellervölgy u. 12.
Benedek E. u.1.
Csabavezér u. 77.
Csehov u. 2-4.
Csokonai u. 48.
Előhegy u. 18. és 22.
Ernye bán u. 25.
Görömbölyi u. 48.
Gyár u. 59.
Igazság u. 14.
Irinyi J. u. 21.
Középszer u. 50.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Rácz György u. 6.
Rigó u. 4.
Soltész N. K. u. 28.
Tass u.19.
Tisza u. - Balaton u. kereszteződésnél
Tokaji F. u. – körforgalomnál
Tóth P. u. 26.
Tópart u.18.
Ungvári u. 10.
Vasöntő u. 5.

A Petőfi és a Rácz György utcák találkozásánál lévő forgalmi csomópontot érintő változások továbbra is érvényben vannak. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított forgalmi sáv iránya megfordult, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát. A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába, tehát kerülni kell.
A Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni.
A változással a buszközlekedés visszaáll az eredeti állapotra.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál, illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utcák kereszteződésében sárgán villognak.

Horoszkóp:

Kos
Nem teljesen érted, hogy milyen üzenetet próbál eljuttatni hozzád valaki a viselkedésével, de reménykedsz, hogy egy hullámhosszon vagytok, és hasonló megoldásra törekedtek. Az egyenes beszéddel tiszta vizet önthetsz a pohárba.

Bika
Úgy érzed, van még időd, de nem érdemes sokáig halogatni már a dolgokat, mert a lehetőségek elszállnak, és akkor nem fordíthatod vissza az időt, és nem tudod újra megalkotni a tökéletes alkalmat.

Ikrek
Olyan helyzetben találod magadat, amikor az egyetlen megoldást az jelentheti, ha tényleg megbízol valakiben. Ez viszont csak úgy lehetséges, ha kicsit elengeded magadat - nem lesz egyszerű dolgod.

Rák
Változnak körülötted a dolgok, és nem biztos, hogy minden új dolog a kedvedre való lesz. Mielőtt elutasítod őket, próbálj meg egy esélyt adni nekik, mert még az is lehet, hogy megkedveled őket.

Oroszlán
Te is tudod, hogy szeretnél valamit, de nem mered megkockáztatni a dolgot, mert félsz a következményektől. Ha mégis erre vágysz a szíved mélyén, akkor talán érdemes egy esélyt adni neki.

Szűz
Komoly pénzügyi döntéseket kell most meghoznod, amelyek hosszú távon is befolyásolhatják, hogy hogyan alakulnak a dolgaid. Dönts okosan, és ne kockáztass többet, mint amennyit feltétlenül érdemes.

Mérleg
Nem biztos, hogy ugyanazt a hatást éred el valamivel kapcsolatban, mint amit szerettél volna, de ha most ezzel kell gazdálkodnod, akkor ebből kell kihoznod a legjobbat. Szerencsére ez is működni fog.

Skorpió
Érzed a változást magadban és önmagad körül is, de megtanultad elfogadni a változás tényét. Tudod, hogy nem minden áll a te irányításod alatt, és ennek nem is kell így lennie.

Nyilas
Jót tesz neked, ha valaki olyannal oszthatod meg a gondolataidat, akinek tényleg számítasz a véleményére. Nem kell egyedül választ találnod mindenre, nyugodtan támaszkodhatsz a körülötted lévőkre.

Bak
Nem egyezik meg valakivel a véleményed, és ugyan ez okozhat kisebb súrlódásokat, összességében mindketten profitáltok a dologból, mert nyitottak maradtok a másik érveire, és így tanultok is belőlük.

Vízöntő
Az utolsó pillanatokat is kihasználod, hogy elérj valamit, ami fontos a számodra, mert bár nem neked kedveznek a dolgok, mégsem adod fel. Kitartó munkádat siker koronázza, ma elérheted a lehetetlent is.

Halak
Minél jobban igyekszel meggyőzni valakit valamiről, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy te magad is elbizonytalanodsz. Próbálj inkább a saját hozzáállásodon dolgozni, és akkor mindenki jobban jár.

Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!