Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2023.01.23.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 23. hétfő 08:00
Hétfőn még enyhe lesz az idő, akár 13 fok is lehet, viszont szeles lesz, térségünkben akár erős lökések is kísérhetik. A légmozgásnak köszönhetően viszont továbbra is jó a levegő minősége a városban.
Fotó: Mocsári László

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint hétfőn napközben hozzávetőlegesen az ország délnyugati harmadán-felén lesz vastagabb felhőzet, északkelet felé haladva fátyolfelhőkre és egyre több szűrt napsütésre számíthatunk. A Dél-Dunántúl mellett az Alpokalja és napközben legkésőbb a a Dél-Alföld térségében is elered az eső. Az északi, északkeleti szelet sokfelé élénk, a Nyugat-Dunántúlon, valamint az Északi-középhegység térségében erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a nyugati, délnyugati megyékben 3, 7, másutt általában 8 és 13 fok között valószínű. Késő estére 0 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Levegőminőség

Városszerte kiváló illetve jó a levegő minősége - írja a pmmonitoring.hu. A rendszer szerint egyedül Újdiósgyőr egy részén, a Lyukóbányiai út környékén szennyezett a levegő.

Útinform

A Városgazda közlekedési információi érkeznek.

Útlezárás:
A Petőfi és a Rácz György utcák találkozásánál lévő forgalmi csomópontot érintő változások továbbra is érvényben vannak. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított forgalmi sáv iránya megfordul, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát. A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába, vagyis kerülni kell.

Fontos változás még, hogy a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni.
A változással a buszközlekedés visszaáll az eredeti állapotra.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.
Az Árpád úton a II. János Pál Pápa térnél nem működnek a fényjelző berendezések.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Baráthegyalja u. 142. és 146.
Balassi B. u. 14.
Bellervölgy u. 12.
Benedek E. u.1.
Csabavezér u. 77.
Csehov u. 2-4.
Csokonai u. 48.
Előhegy u. 18. és 22.
Ernye bán u. 25.
Görömbölyi u. 48.
Gyár u. 59.
Igazság u. 14.
Irinyi J. u. 21.
Középszer u. 50.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Rácz György u. 6.
Rigó u. 4.
Soltész N. K. u. 28.
Tass u.19.
Tisza u. - Balaton u. kereszteződése
Tokaji F. u. – körforgalomnál
Tóth P. u. 26.
Tópart u.18.
Ungvári u. 10.
Vasöntő u. 5.

Horoszkóp

Kos
Ha kedvet kapsz ma valamihez, akkor kövesd a terveidet, és ne mondj le róluk könnyedén. Lehet, hogy valaki úgy fogja gondolni, hogy butaságot csinálsz, de ez nem akadályozhat meg abban, hogy megtaláld a szenvedélyedet.
Bika
Valaki keresi a társaságodat, de te talán úgy érzed, hogy csak az energiáidat próbálja meg elszívni. Ne hagyd, hogy kihasználjon, csak olyanokkal oszd meg az idődet, akik valóban meg is érdemelnek.
Ikrek
Sok energiát fektettél valamibe, és most itt az ideje, hogy vissza is nyerj valamit ebből. Ne akarj mindent egy csapásra megváltoztatni, de merd megfogalmazni a saját igényeidet és elvárásaidat.
Rák
Szívesen töltenél több időt valakivel, de nem tudod, hogyan tudasd ezt velük, és az elutasítástól is félsz. Próbáld leküzdeni ezt az érzést, mert csak így léphetsz egyet a boldogságod felé.
Oroszlán
Úgy érzed, hiába figyelmeztetsz valakit, ő mégsem hallgat rád. A te dolgod az volt, hogy megoszd vele a véleményedet és az aggodalmaidat, innentől azonban neki kell meghoznia a saját döntéseit.
Szűz
Nem akarsz belátni egy problémát, mert úgy érzed, azzal azt is elismernéd, hogy te is hibáztál. Pedig ez a módszer nem vezet sehova, el kell kezdened megoldásokat keresni, minél előbb.
Mérleg
Lassan közel kerülsz egy nagy terv megvalósításához, de ez még nem jelenti azt, hogy minden sínen lenne. Még mindig sok munka vár rád, ami kicsit ijesztő is, de te lelkes vagy a feladatok miatt.
Skorpió
Fölösleges túl sokat tervezgetni most, amikor még nem tudsz semmi biztosat. Ne vesztegesd az energiáidat, inkább haladj abba az irányba, ahol már most is tenni tudsz valamit a sikereidért.
Nyilas
Olyan eredményeket érsz el, amelyek mások szemében látszólag kis sikert jelenthetnek, de neked sokat jelentenek. Akik igazán fontosak a számodra, és közel állnak hozzád, azok osztoznak majd az örömödben.
Bak
Sok lehetőség áll előtted, de kevés olyan van, ami megüti az elvárásaid mércéjét. Most mégis érdemes kicsit válogatósnak lenned, mert hosszú távon csak így lehetsz igazán elégedett önmagaddal.
Vízöntő
Nem elég elkendőzni a problémákat, valódi megoldást is kell rájuk keresned. Ha ezt nem te teszed meg, majd megteszi más, de lehet, hogy az ő megoldása nem lesz a kedvedre való, és nem tudsz majd mit tenni ellene.
Halak
Ideje egy kicsit összeszedned magadat, és elkezdened dolgozni a megoldáson, valamint azon, hogy hasznosan töltsd el a saját idődet. Ha nem tudod, mihez kezdj magaddal, más sem fog tudni segíteni neked.

Forrás: bien.hu
 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!