Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.02.28.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 28. kedd 07:26
Felhős keddet, az északi tájakon kis napsütést, keletebbre akár havat és északkeleti szelet ígér a meteorológia.
Fotó: Mocsári László

Időjárás

Kedden az északi és az északnyugati tájakon süthet ki rövidebb-hosszabb időszakokra a nap, máshol sok felhő lesz az égen. Kezdetben a keleti tájakon helyenként kisebb havazás, hózápor előfordulhat. Az északkeleti szél néhol élénk lehet. Hajnalban -8 és 0, napközben 3 és 9 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Szerdán északon és északkeleten számíthatunk a legtöbb napsütésre, délnyugat felé haladva egyre több és vastagabb felhő lehet az égen. Jelentéktelen csapadék néhol délnyugaton fordulhat elő. Az északi-északkeleti szelet többfelé élénk lökések kísérhetik. Reggel többfelé fagyhat, kora délután pedig 4-12 fokra van kilátás, délnyugaton maradhat hidegebb az idő.

Orvosmeteorológia

Kedden időjárási front nem lesz felettünk, de enyhe hideg- és melegfronti tünetek is előfordulhatnak.
Az érzékenyek körében fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok jelentkezhetnek.
Ugyanakkor alvászavarok, dekoncentráltság, bágyadtság, tompaság is előfordulhat.
A felhős, borongós tájakon alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.
Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Kedden kora hajnalban délen, reggel pedig a keleti tájakon helyenként kisebb havazás, hózápor előfordulhat, így az erre autózók vizes, csúszós, néhol akár latyakos, síkos utakkal is találkozhatnak.
Máshol említésre méltó csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél néhol élénk lehet, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.


Levegőminőség

A pmmonitoring.hu tájékoztatása szerint keddre virradóra városszerte jó a levegő minősége! A szeles időnek is van haszna. Felfér a nagykabát, de legalább nyugodtan lélegezhetünk. 

Útinform

A Városgazda közlekedési információi:

Útlezárás:
Lezárták az átmenő forgalom elől a Dayka-átkötéshez kapcsolódó beruházás bontási és építési munkái miatt a Meggyesalja utcát a Reményi Ede utca és a Rácz György utcák közötti szakaszon, a Petőfi utcában a kétirányú közlekedés biztosított.

A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett.
A környéken torlódásokra kell számítani. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

Balesetről nincs információ.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál, illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.
Félpályás terelésre lehet számítani:
Acél u. – Kavics u. kereszteződés
Árpád u. 10.
Baráthegyalja u. 142.
Báthori sor 103. és 105.
Bellervölgy u. 12.
Benedek E. u.1.
Csehov u. 2.
Csermák A. u. 67.
Csokonai V.M. u.12.
Erenyő u. 106.
Katowice u. 25.; 29.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Selyemrét u. 2.
Szeretet u. 4.
Tokaji F.2.
Üteg u. - Baross u. kereszteződés
Vasöntő u. 5.
Vécsey u. 14.
Zsolcai kapu 14.


Horoszkóp

Kos
Megosztod valakivel az aggodalmaidat, mert bízol benne, de utána kicsit félhetsz attól, hogy visszaél majd a hallottakkal. Ne fesd előre az ördögöt a falra, és ne vond meg ok nélkül a bizalmadat.

Bika
Nem bújhatsz ki a felelősség alól, még akkor sem ha a helyzet már ijesztőnek tűnik, és úgy érzed, hogy legszívesebben menekülőre fognád. Kell azonban találnod egy biztos pontot, akkor lesz megoldás.

Ikrek
El kell hinned, hogy képes vagy valamire, mert csak úgy leszel képes arra, hogy valóban meg is valósítsd a tervedet. Ha hagyod, hogy valaki elbizonytalanítson, akkor az a teljesítményeden is meglátszik majd.

Rák
A mai nap fontos tanulsága lehet, hogy nem szabad valamit az utolsó pillanatra hagynod, főleg, ha az egy igazán fontos dolog. Most szerencsére sikeröl elhárítani a bajt, de máskor jobb lesz előre gondolkodni.

Oroszlán
Azt remélted, hogy egy kicsit több időd jut majd valamire, de most úgy tűnik rögtönöznöd kell majd. Szerencsére ezt a helyzetet is meg tudod oldani, főleg, ha lesz melletted valaki, aki segít.

Szűz
Nehéz dolog lemondani a régi rossz szokásokról, és a mai napon különösen nagy lehet a kísértés. Ne feledd azonban, hogy az elcsábulásnak következményei lesznek, ezekkel számolnod kell.

Mérleg
Jól megértitek egymást valakivel, de csak mert az élet egyik területén jól alakulnak a dolgok, nem biztos, hogy minden másnak is tudtok majd együttműködni. Tegyetek egy próbát, de legyetek óvatosak.

Skorpió
A közös szenvedély még jobban összeköt valakivel, és úgy fogod érezni, hogy valami különlegeset osztotok meg egymással. Élvezzétek ki ezt a pillanatot, hiszen nem csak szép, ritka is.

Nyilas
Sok minden történik most egyszerre, és neked valahogy rendet kell raknod magadban, és a gondolataid között. Ez csak akkor sikerülhet, ha minden mást félreteszel, és erre az egy problémára figyelsz.

Bak
Ne fogj bele most valamibe, ha nem vagy benne biztos, hogy be is tudod fejezni. Tudd, hogy mire vágysz igazán, és azért tegyél lépéseket, ne térj le a helyes irányról, mert azzal túl sokat kockáztatsz.

Vízöntő
Nem akarod elrontani valakinek az örömét, de senki nem szeret a rossz hír hozója lenni. Valakinek azonban be kell látnia, hogy lépésekre van szükség, és ezekről beszélni is kell majd.

Halak
Szeretnél jobban megismerni valakit, de félsz a kezdeményezéstől. Pedig ebből semmi rossz nem származhat - merj nyitni mások felé, akkor ők is könnyebben közelednek majd hozzád, és kialakulhat a kapcsolat. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!