Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2023.03.05.): időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 05. vasárnap 08:31
Futózáporra, sőt egy-egy hózáporra is készülni kell vasárnap, és a levegő is hűl némileg, érdemes tehát felöltöznie azoknak, akik ma, vagy ma is célba veszik a Kocsonyafesztivált vagy a régiségvásárt. Autósok figyelem: rendezvény miatti forgalmi korlátozások még hétfő reggelig érvényben vannak. 
Fotó: MiNap-archív/Juhász Ákos

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint közepesen vagy erősen felhős idő várható vasárnap, emellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Helyenként futó zápor, északkeleten esetleg egy-egy hózápor előfordulhat. A délnyugati negyed és az északkeleti határvidék kivételével már nagyobb területen lehet erős az északnyugati, nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul. Késő estére -1 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Levegőminőség

Meglehetősen változó a levegő minősége Miskolcon - legalábbis a pmmonitoring.hu adatai alapján. A Szentpéteri kapuban, Görömbölyön, Tapolcán, Komlóstetőn és a Népkert környékén jó, illetve kiváló, a Szirmán, Hejőcsabán, a belváros nagyobb részén, a Kiliánban, és Diósgyőrben elfogadható, szennyezett viszont Újdiósgyőr nagyobb részén, Pereces északi részén, Lyukóban, Bükkszentlászlón 

Útinform

A Városgazda útinformációi következnek.

Útlezárás:

Lezárták a forgalom előtt a Patak utcai kavicsos nagy parkolót, a Városháza Hunyadi utcai bejárata előtt lévő parkolóhelyeket, a Kazinczy utca Nagy Imre utcai kihajtójától a Villanyrendőr felé vezető szakaszát, a Régiposta felé azonban továbbra is ki lehet majd kanyarodni.

Szombat reggel 6:30-tól azonban ez utóbbi szakaszt is lezárják, egészen a sarki kisvendéglőig, az autósok a Régiposta utcára fordulva hajthatnak majd tovább. Péntek reggel 6:30-tól lesz érvényben lezárás a Hunyadi utcán a Városháztér felé a Bartók tér sarkától. A Csizmadia közbe, a Kandia utca felé már február 28-án, kedd reggeltől nem hajthatnak be a gépjárművek.

A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az odairányúló célforgalom behajtása engedélyezett.
A korlátozás ideje alatt a környéken torlódásokra kell számítani. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál, illetve a Meggyesalja u. – Rácz György utca kereszteződésében sárgán villognak.

A jelzőlámpák az Ilona u. – Malomszög u. kereszteződésben sárgán villognak a Kocsonyafesztivál miatt!

Félpályás terelésre lehet számítani:

Acél u. – Kavics u. kereszteződés
Báthori sor 103. és 105.
Bellervölgy u. 12.
Benedek E. u. 1.
Csehov u. 2.
Csermák A. u. 67.
Csokonai V.M. u.12.
Dorottya u. 6.
Erenyő u. 106.
Katowice u. 25.; 29.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Selyemrét u. 2.
Szeretet u. 4.
Tokaji F. 2.
Vasöntő u. 5..
Vécsey u. 14.
Zsolcai kapu 14.

Horoszkóp

Kos
Légy nagyon óvatos, amikor valaki a segítségedet kéri. Kezet nyújtani, főleg ha megteheted, nagyon is szép dolog, de vigyázz, mert vannak olyanok, akik nem lesznek restek kihasználni a jó szívedet.
Bika
Úgy érzed, itt az ideje megállapodni valami mellett, és most nem rohanni tovább, hanem élvezni egy kicsit az elért céljaidat. Van okod büszkének lenni magadra, ne is tagadd meg ezt az érzést.
Ikrek
Ha kicsit gyengének is érzed magadat ezen a héten, semmi esetre se engedd el magadat. Imádkozz magadba egy kis életkedvet, különben semmit nem tudsz ma megvalósítani.
Rák
Azt hitted, végre megnyugodhatsz, de hirtelen valaki, akire eddig számíthattál, kisétál a képből, és te nem tudod, érdemes-e várni rá. Lemondani róla rögtön biztos nem jó döntés, de ne is toporogj sokáig egy helyben.
Oroszlán
Az érzelmek nem mindig emelnek a felhők fölé, de a boldogság érzéséhez a fájdalmat vagy a veszteséget is meg kell élned. Ne tagadd le magad előtt ezeket az érzéseket, ezektől nem leszel gyengébb.
Szűz
Ne legyél túl szigorú önmagadhoz, ha most úgy érzed, hogy egy kis pihenásre van szükséged. Lazíts, és tegyél félre későbbre néhány olyan teendőt, amit máskor is ráér elintézned.
Mérleg
Sikerül a végére járnod néhány kötelező feladatodnak, és így arra is fordíthatsz időt, ami szintén munkával jár, viszont az eredménye fontos a számodra. Ha fáradtnak is érzed magad, úgy érzed, fontos, hogy közelebb kerülj a kitűzött célodhoz.
Skorpió
Ne hagyd, hogy ma belefásulj valamibe, ha sok dolgod is van, próbáld meg változatosan végezni őket, különben gyorsan ráunhatsz az összpontosításra, és nem olyan eredményt érsz el, mint szeretnél.
Nyilas
Kicsit meggyötörtek az elmúlt napok eseményei, de a szeretteid körében nyugalomra és békességre találsz, így itt végre ismét feltöltekezhetsz. A valódi erő forrását azonban végül önmagadban találod majd meg.
Bak
Sikerül nyélbe ütnöd valamit, amiről talán tudod, hogy a gyümölcse csak később érik be, mégis jól érzed magadat tőle, boldoggá tesz a tudat, hogy van mire számítanod.
Vízöntő
Nem alakul minden az elképzeléseid szerint, de még kiderülhet, hogy jobb is így. Ha kicsit rugalmasabban állsz a dolgokhoz, megláthatod, hogy néha a váratlan fordulatok tartogatják a legszebb ajándékokat.
Halak
Van olyan fájdalom, amit nem lehet letagadni, de nem is kell. Szerencsére vannak melletted olyanok, akikkel megoszthatod a valódi érzéseidet, és akik segíthetnek abban, hogy túllépj ezen az időszakon is.

Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!