Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2023.03..09.) - Időjárás, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 09. csütörtök 08:14
Délelőtt felhős idő várható, de délután csökkeni kezd a ború, ráadásul a hőmérsékletekre nem lehet panasz: igazi tavasz lesz 14-19 fokkal. 
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Az Országos Meteorlógiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint a csütörtöki nap első felében még erősen felhős idő várható, majd délutántól csökkenni, gomolyosodni kezd a felhőzet. A délután második felére már jórészt gomolyfelhős, napos idő várható némi fátyolfelhőzettel. Összességében több helyen várható eső, zápor, illetve helyenként zivatar is kialakulhat. Utóbbira nagyobb esély az ország déli felén van. A nyugatias szél nagy területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Átmeneti szélerősödés zivatar környezetében is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 19 fok között alakul, a nyugati tájakon lesz a melegebb, ott akár egy-két fokkal magasabb értékeket is mérhetünk. Késő estére 5 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Útinform

A Városgazda közlekedési információi következnek:

Lezárták a Görömbölyt Miskolctapolcával összekötő Bacsinszky András utca Tapolca felé eső szakaszát. A lezárás az utca hosszának körülbelül harmadát érinti és március 20-ig tart. Aki az érintett városrészek között közlekedik majd, annak kerülnie kell.
A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányuló célforgalom behajtása engedélyezett.
A környéken torlódásokra kell számítani. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál, illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Acél u. – Kavics u. kereszteződés
Bánfolyás u. 16.
Bellervölgy u. 12.
Benedek E. u. 1.
Csehov u. 2.
Csokonai V. M. u.12.
Dorottya u. 6.
Erenyő u. 106.
Gizella u. 1.
Hunyadi u. 58.
Katowice u. 25.
Kis-Hunyad u. 45.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Selyemrét u. 2.
Szeretet u. 4.
Tokaji F. 2.
Vasöntő u. 5.
Zsolcai kapu 14.

Horoszkóp

Kos
A mai napon minden megtörténhet, még az is lehet, hogy egy olyan régi vágyad teljesül, amiről már régen lemondtál, most pedig szinte az öledbe hullik az, amiért eddig bármit megtettél volna.
Bika
Régi emlékeket idézel fel egy barátoddal, és lehet, hogy egy kicsit vissza is vágysz a régi szép időkbe. Ne feledd azonban, hogy a jelenedben is sok olyan dolog van, aminek örülni tudsz.
Ikrek
Kisebb vitába keveredhetsz valakivel, de ha te előzékenynek bizonyulsz, és meg tudod őrizni a hideg véredet, akkor ő is könnyebben és rugalmasabban kezeli majd a helyzetet.
Rák
Sok minden múlik most a hozzáállásodon, azon, hogy valamiben a feladatot vagy a problémát látod. Próbáld megőrizni a lelkesedésedet, és akkor a gondok is sokkal kisebbnek tűnnek majd.
Oroszlán
Jó hangulatban vagy, és ezt szeretnéd másokkal is megosztani, de nem biztos, hogy mindenki vevő erre. Szerencsére gyorsan találsz majd valakit, aki bármikor kapható egy kis mókára.
Szűz
Kiállsz magadért és az igazadért, de ezzel csak még jobban felbőszítesz valakit, pedig úgy érzed, te jogosan tettél mindent, és nem neked kellene kellemetlenül érezned magadat.
Mérleg
Lehet, hogy nem tudod ma csukva tartani a szádat egy fontos üggyel kapcsolatban, és később még sok gondod származhat abból, hogy elmondtad a véleményedet. Mégsem bánsz semmit.
Skorpió
Valaki egy korábbi rossz döntésedet kéri számon rajtad, és bár ma már te is tudod, hogy hibáztál, mégis úgy gondolod, nincs mit szégyellned, hiszen senki sem tévedhetetlen, és legalább tanultál az esetből.
Nyilas
Már alig várod, hogy hozzáfoghass valamihez, de előtte még egy fontos ügyet kell elrendezned. Közben kiderülhet, hogy nem is annyira mások áldására vársz, inkább magadban kell tisztáznod néhány dolgot.
Bak
Érdekes utazásban lehet ma részed, pedig talán a megszokott környezetedet sem fogod elhagyni. Egy jó beszélgetés, vagy egy érdekes gondolat is egészen új helyekre juttathat.
Vízöntő
Van, akivel nem érdemes vitatkozni, mert nem képes megérteni az érveidet, te pedig nem találod vitára alkalmasnak az övéit. A legjobb, amit tehetsz, ha nem is vesztegeted ilyesmire az idődet.
Halak
Tartsd nyitva a szemedet, mert mindennek, amit ma látsz, jelentése lehet, és talán az orrod előtt történik majd meg az a jel is, amit olyan régóta vársz már. Ne szalaszd el a lehetőséget.

Fotó: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!