Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.03.12.) - IDŐJÁRÁS, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 12. vasárnap 08:04
Visszahűlt a levegő az évszaknak megfelelő szintre, fagyos reggelre ébredtünk, de nagy széltől és esőtől ma már nem kell tartani.
Fotó: Mocsári László

Időjárás

Vasárnap a napsütést elsősorban magasszintű felhők zavarhatják. Késő délután nyugaton, északnyugaton növekedhet meg erősebben a felhőzet, de számottevő csapadék nem várható. Helyenként még élénk, de a legtöbb helyen mérsékelt, gyenge lesz a nyugatias szél. Hajnalban -8, -1, délután 6-12 fokot mérhetünk.

Hétfőre beborítanak minket a fátyolfelhők, emiatt sokfelé csak szűrt napsütésre számíthatunk, ugyanakkor északkeleten lehetnek borongósabb körzetek is. Csapadék nem valószínű. A déliesre forduló szelet élénk, a Dunántúlon erős lökések kísérhetik. Hajnalban -3, +4, napközben 10-18 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Vasárnap már gyenge melegfronti hatás várható.
A frontérzékenyeknél fejfájás, migrén, dekoncentráltság, fáradékonyság alakulhat ki.

A reggeli fagyok miatt felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi bántalmak.
Ezt követően gyors melegedésre kell készülni, ami vérnyomás-ingadozást, keringési problémákat okozhat.
A helyenként megélénkülő szél az érzékenyebbeknél nyugtalanságot, ingerlékenységet idézhet elő.
Hőérzetünk sokat javul a szombati naphoz képest, ráadásul sok napsütésre számíthatunk, ami jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.
Reggel érdemes lesz melegen, rétegesen öltözködni, hisz könnyen megfázhatunk. Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap számottevő csapadék nem várható, száraz útviszonyokra számíthatunk.
A napsütéses időben leginkább a napszemüvegekre lesz szükség.
Az északnyugati szél sokat veszít erejéből, de lehetnek még élénk lökések, melyek kissé lecsökkentheti a járművek menetstabilitását. (idokep.hu)

Levegőminőség

A még mindig fujdogáló szellő miatt ma reggel az egész városban jó a levegő minősége. Az újgyőri piac és környéke kezd visszaesni a még megfelelő kategóriába. Reméljük, a légmozgás, ha enyhébben is, de kitart még egy ideig. Aki tud, menjen kicsit a szabadba levegőzni, eső ma már nem várható. Forrás: pmmonitoring.hu


Útinform

A Városgazda közlekedési információi következnek:

Lezárták a Görömbölyt Miskolctapolcával összekötő Bacsinszky András utca Tapolca felé eső szakaszát. A lezárás az utca hosszának körülbelül harmadát érinti és március 20-ig tart. Aki az érintett városrészek között közlekedik majd, annak kerülnie kell.
A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányuló célforgalom behajtása engedélyezett.
A környéken torlódásokra kell számítani. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál, illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Acél u. – Kavics u. kereszteződés

Árvácska u. 29

Bánfolyás u. 16.

Bellervölgy u. 12.

Benedek E. u. 1.

Csehov u. 2.

Csokonai V. M. u.12.

Dorottya u. 6.

Erenyő u. 106.

Gizella u. 1.

Hunyadi u. 58.

Katowice u. 25.

Kis-Hunyad u. 45.

Mikes Kelemen u. 4.

Nyár u. 18.

Negyvennyolcas u. 3-5.

Pillangó u. 12.

Selyemrét u. 2.

Szeretet u. 4.

Tokaji F. 2.

Vasöntő u. 5.

Zsolcai kapu 14.


Horoszkóp

Kos
Ha valami kibillent ma az egyensúlyodból vagy ritmusodból, nehéz lesz újra felvenni a szerepet, ezért próbáld meg elkerülni azokat a tényezőket, amik megzavarhatnak. Sokkal eredményesebb napot zárhatsz így.

Bika
Érzed, hogy nem tudsz mindent egyszerre megvalósítani, és lesz olyan, amiről le kell majd mondanod. Rajtad múlik, hogy mi az, amit hajlandó vagy feláldozni a siker érdekében, és mi az, amiből nem engedsz.

Ikrek
Rosszul viseled, ha valaki más rendelkezik az időd fölött, de most kénytelen vagy ebbe belenyugodni, egyelőre ugyanis nem vagy abban a pozícióban, amikor ezzel vitatkozhatnál. Eljön majd a te időd is.

Rák
Úgy érzed, bármit csinálsz is, az nem elég jó, és leginkább azért van ez, mert magadnak akarsz bizonyítani, magaddal kapcsolatban pedig nagyon szigorú vagy. Lehet, hogy ideje egy kis engedményt tenni.

Oroszlán
Próbálod megtalálni az egyensúlyt, de nem egyszerű ez a feladat, ha sokkal többet szeretnél, mint amennyit most elérhetsz. Vigyázz, mert ha túlságosan távoli gyümölcsért nyúlsz, könnyen kibillenhet alólad a létra.

Szűz
Eldöntötted, hogy követsz valakit, de most elbizonytalanodhatsz a döntéseivel kapcsolatban. Mégis az a legjobb most, ha már végig járod ezt az utat, de azért készen állsz arra, hogy a magad lábára állj.

Mérleg
Bizonytalan vagy most szinte mindenkivel szemben, ami érthető is, hiszen sokat csalódtál már. Vigyázz, mert lehet, hogy ezek a csalódások akkor is visszatartanak, amikor a bizalomnak lenne itt az ideje.

Skorpió
Valaki nagy terveket szövöget, és még az is lehet, hogy te kellemetlenül érzed magad ettől, de nem biztos, hogy a nagy szavak majd tettekké is válnak. Néha jobb csendben maradni, és inkább csak dolgozni tovább.

Nyilas
Senkit nem akarsz megbántani, most mégis úgy alakulhat, hogy valami olyasmit mondasz, amivel túllősz egy kicsit a célon. Ne akard elkenni a dolgot, vállald a felelősséget, úgy könnyebben megúszod a dolgot.

Bak
Fölöslegesen szorongsz valami miatt, amiben pedig jó vagy, és remek eredményeket értél el. Bízz egy kicsit önmagadban, és merj hangot adni a véleményednek, mert siker övezi majd az utadat.

Vízöntő
Nem mindig érted teljesen, hogy mások mit várnak tőled, de attól még igyekszel a tőled terhető legjobb eredményt hozni. Bízol abban, hogy a jó úton jársz, mert most nagy lépéseket teszel meg.

Halak
Ha tudod, hogy valamivel kapcsolatban hajlamos vagy hibákat véteni, akkor ma különösen figyelj oda rá, mert ez jelentheti a különbséget a siker és a bukás között. Tartsd nyitva a szemedet. (bien.hu)

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!