Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2023.03.27.) - időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 27. hétfő 08:35
Noé felkészül: zápor, zivatar, helyenként hó is várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) napi előrejelzése szerint hétfőn napközben egyre nagyobb területen feltámad az északnyugati szél, a déli óráktól a Dunántúlon, a főváros térségében és a Duna-Tisza közén (Pest és Bács-Kiskun térsége), majd estétől már északkeleten is (Zempléni-hegység, Bodrogköz, Nyírség, Hajdúság) viharos, általában 70-90 km/h, de időnként akár 90 km/h-t meghaladó, egy-egy helyen a 100 km/h-t is elérő erősen viharos széllökésekre kell számítani.

Egy felettünk hullámot vető hidegfront csapadékzónája érte el az országot, melyből hétfő estig jelentős mennyiségű eső várható. A Dunántúlon a csapadék zöme hétfő délelőttig leesik, míg a Dunától keletre hétfő délutánig, a Tiszántúlon késő estig csapadékos maradhat az idő. A várható csapadékösszegek területi átlagban várhatóan sokfelé meghaladhatják az országban a 20, főként a Dunántúl déli és középső részén a 30, 40 mm-t is. Az északnyugati határvidéken ugyanakkor lényegesen kevesebb eső valószínű, arrafelé 5 mm alatt maradhat a lehullott csapadékmennyiség.

Hétfőn napközben a Tiszántúlon, illetve a délnyugati határ mentén lesznek kedvezőek a feltételek zivatarok kialakulásához, melyekhez apró szemű jég, erős, viharos kifutószél és intenzív csapadék társulhatnak.

A hétfő esti óráktól átmenetileg előbb az Északi-középhegységben, majd Szabolcsban, valamint Hajdú-Bihar megye északkeleti felén havas esőbe, hóba válthat a csapadék, de megmaradó hóréteg síkvidéken nem várható. Az Északi-középhegység szélvédettebb részein hétfő este a gyorsan fagypont alá csökkenő hőmérséklet hatására a napközben leesett esővíz lefagyhat.
 

Levegőminőség

Városszerte jó a levegő minősége a pmmonitoring.hu hétfő reggeli adatai szerint. 

Útinform

A Városgazda közlése szerint az alábbiakra kell készülni a miskolci utakon:

Útlezárás:

A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca és Rácz György utca között kizárólag a lakó és az oda irányuló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

Balesetről nincs információnk.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin János utca - Erzsébet térnél található nagy parkolónál, illetve a Meggyesalja u. – Rácz György utca kereszteződésében sárgán villognak.

A jelzőlámpák a Corvin u. – Dankó Pista u. kereszteződésében sárgán villognak.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Árvácska u. 29.
Bellervölgy u. 12.
Előhegy u. 14-16.
Erzsébet Sétány 53.
Gizella u. 1.
Hunyadi u. 58.
Melinda u. 10.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Selyemrét u. 2.
Szarkahegy u. 16.
Szentpéteri kapu 95. sz. fölött a Katowice utcában
Szentgyörgy u. 47.
Vasöntő u. 5.

Rák

Egy kis siker is nagy örömmel tölt el, és további lendületet ad ahhoz, hogy nagyobb terveket is megvalósíthass. Merj nagyot álmodni, mert most kedveznek a csillagok, és szinte nem tudsz hibázni.

Oroszlán

Gyorsan alakulnak a dolgok, és te nem győzöd kapkodni a fejedet, hogy végre minden a helyére kerüljön, és úgy reagálhass a változásokra, ahogyan valóban szeretnél. Izgalmas időszak kezdődhet ma az életedben.

Szűz

Közös szálakat fedezhetsz fel valakivel, és ez merőben átalakítja a kettőtök kapcsolatát. A kötetlenebb környezet abban is segít, hogy új, izgalmas eredményeket érj el.

Kos

Gyorsabban szeretnél a dolgaid végére járni, mint ahogyan azt megteheted, és a kapkodásból esetleg csak az sül ki, hogy megfeledkezel valami fontos részletről. Tartsd a tempót, de szánj mindenre annyi időt, amennyi kell.

Bika

Senki sem tévedhetetlen, még te sem, ezért fölösleges is stresszelned magadat valamelyik kis hibád fölött. Jobban teszed, ha a környezetednek is előállsz vele, akkor látni fogod, hogy ők sem neheztelnek.

Ikrek

Úgy érzed, jól tudnál együtt dolgozni valakivel, ha megtalálnátok a közös hangot, de amíg erre nem kerül sor, addig sok fölös kört kell lefutnotok. Próbáljatok csiszolni a kommunikáción.

Mérleg

Minden csak azon múlik, hogy látod most a dolgokat. Ha örömmel fogadod a változást és a kihívásokat, akkor a sikereid is ennek megfelelőek lesznek, ne hagyd, hogy bármi is letörjön.

Skorpió

Bízol valakiben, és adsz arra, amit mond, mert úgy gondolod, mindenki megérdemli a bizalmat. Túl sokat azonban ne tegyél fel egy lapra, mert a más hibájáért te magad fizethetsz.

Nyilas

Ha látod is, hogy nem érsz mindennek a végére, legalább juss el addig, ameddig csak tudsz. A féleredmény is jobb, mint a semmi, és amikor újra fel kell venned a kesztyűt, már ennyivel is könnyebb dolgod lesz.

Bak

Ma végre lehetőséged nyílhat valami olyasmire, amit már régóta szerettél volna elérni, de most az alkalom talán egy kicsit meg is rémiszt, nem tudod, hogyan fogj a nagy kihíváshoz. Ez a te lehetőséged, hogy bizonyíts, ne fordíts hát hátat.

Vízöntő

Kemény munkával érheted el azt az eredményt, amit elérni szeretnél, de ha olyan könnyű lenne, tudod, hogy bárki megragadhatná, és számodra már nem is lenne olyan izgalmas a kihívás.

Halak

Még éppen idejében határozod el magadat valami mellett, így a döntéseid következményei is megfelelnek majd az elvárásaidnak. Ne másoknak próbálj megfelelni, a magad hitét kövesd.

Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló