Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2023.05.18.): Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 18. csütörtök 07:57
Estig még marad a eső, és térségünkben erős, viharos széllökésekre is számítani kell, de legalább a levegő minőségére nem lehet panaszunk.

Fotó: MiNap-archív, Mocsári László

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint csütörtökön erősen felhős vagy borult marad az ég, de kisebb-nagyobb szakadozások előfordulhatnak a felhőzetben. Összességében több helyen lehet eső, zápor, néhol az ég is megdörrenhet, estig a Nyugat-Dunántúlon kisebb a csapadék esélye. A kora esti óráktól kelet felől csökkenni kezd a felhőzet. Az északias szél az Északnyugat-Dunántúlon, illetve északkeleten lesz erős, amit olykor viharos lökések is kísérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 19 fok között alakul, azonban az északi határ menti vidéken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Késő estére 8 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Levegőminőség

Továbbra is kiváló a levegő minősége Miskolc területén – írja a pmmonitoring.hu.

Útinform

A Miskolci Városgazda információi szerint erre kell készülnie a közlekedőknek a város útjain:

Útlezárás:
A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.
Április 25-től, két héten át félpályás forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a belváros irányába közlekedő autósoknak a Szabadságharc utcában. A forgalomkorlátozás - elsősorban a reggeli csúcsidőszakban - torlódást okozhat a belváros irányába, aki teheti, kerülőútként használja az Ifjúság útját.
A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Balaton u. 27
Baráthegyalja u. 110; 148
Benedekalja u. 1-3 
Bertalan u. 11
Budai N. A. u. 1
Csehov u. 2
Cserép u. 14
Dráva u. 16
Erzsébet Királyné u. 54
Franklin u. - Alkotmány u. kereszteződés
Igazság u. 2
Gózon L.- Muhi u. kereszteződés
Kabar u. 5
Kabók L. u. 20
Kárpáti u 31.
Kázmér u. eleje
Kis-Hunyad u. 52
Koppány u. 2
Kondor B. u. 3-5
Latorca 10
Lányi E. u 6
Lányi – Kacsóh sarok
Lilla u. 3
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Maros u. 34
Mikes Kelemen u. 4
Móricz Zs. u. 34
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Róna u. 1-3 
Selyemrét u. 2
Szarkahegy u. 5
Szövő u. – Csillag u. kereszteződés
Tábortűz u. 5
Tóth Pál u. 5
Vadas J. u. 17
Vasöntő u. 5
Zsigmondy -Vágóhíd u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos

Feltűnhet a múltból egy régi ismerős, és te még nem tudod, hogyan reagálj a közeledésére. Ha rossz érzéseid vannak a dologgal kapcsolatban, akkor inkább hátrálj ki a dologból, de ne bánts meg senkit.

Bika

Egy régi vita végére kerülhet pont, de csak akkor, ha erre mindkét fél készen áll. Ha hajlandóak vagytok kompromisszumot kötni, és mindenki elismeri a maga felelősségét, akkor egy régi sérelem zárulhat le probléma nélkül.

Ikrek

Valaki izgalmas lehetőséget kínál neked, amivel mindenképpen érdemes lesz élned is. Ha most azonnal nem is tudsz cselekedni, jelezd egyértelműen a szándékodat, és ne hagyd elúszni az alkalmat.

Rák

Mikor már azt hiszed, hogy a problémák nagy részét megoldottad, egy váratlan feladattal találhatod szembe magadat, ami ráadásul elsőre meg is rémiszthet, és nem tudod, hogyan fogj hozzá. Ha gyorsan cselekszel, akkor találsz majd megoldást a kérdéseidre.

Oroszlán

Kiderül, hogy végig félreértettél valamit, és nem ugyanazon a pályán mozogtatok, így most a közös munkátok eredménye sem feltétlenül felel meg a másiknak. Még nincs azonban minden veszve, előttetek a lehetőség, hogy a különböző nézőpontokból valami újat hozzatok ki.

Szűz

Rosszul esik, hogy valaki csak addig tart ki melletted, amíg szüksége van a segítségedre, és utána nem marad tovább. Érdemes leszűrni a tanulságot, de csak ezért ne válj bizonytalanná másokkal szemben.

Mérleg

Keress magadnak valami olyan kihívást, aminek a teljesítésében is örömet találsz, mert bár sokat tettél mostanában a hosszú távú terveid megvalósítása érdekében, most szükséged van arra, hogy pozitív megerősítést kapj.

Skorpió

Nagy igyekezettel végeztél el egy feladatot, és most kiderülhet, hogy mások már nem vették ennyire komolyan a problémát. Kicsit csalódott lehetsz emiatt, szívesebben dolgoznál ösztönző környezetben, de másokra nem lehetsz hatással.

Nyilas

Nem mindig egyszerű elválasztani az élet különféle területeit, főleg, ha egy személy miatt még inkább összefolynak a dolgok. Ha egybe is csúsznak a dolgok, csak a pozitív érzelmeket hagyd szabadon áramlani, a sérelmeket tartsd kordában.

Bak

Sokkal többet aggódtál valami miatt, mint amennyit kellett volna, és erre most ébredsz csak rá. Ha végre eljött számodra a megkönnyebbülés, akkor inkább fordítsd az energiáidat arra, ami valóban fontos.

Vízöntő

Keresned kell az új környezeteket és az új lehetőségeket ahhoz, hogy rád találjon az új társaság is, amelyik jó hatással lesz a teljesítményedre és az elképzeléseidre is. Szükséged van erre a változásra.

Halak

Te megadod a tiszteletet valakinek, de cserébe elvárod, hogy ő is így forduljon feléd. Ha a kölcsönös tiszteletadásra nem számíthatsz, akkor elképzelhető, hogy te is más eszközöket választasz, és gyökeresen megváltozik ez a játék.

 

Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!