Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024. 04. 18.) – időjárás, orvosmeteorológia, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 18. csütörtök 09:35
A következő napokban is az átlagosnál jobbára alacsonyabb hőmérsékletre és helyenként előforduló záporokra számíthatunk.
Fotó: Osztie Tibor


Időjárás

Délelőtt az ország keleti felében-harmadában még több lehet a felhő, majd ott is gomolyosodik a felhőzet. Másutt gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Elszórtan várhatók záporok, jégdara záporok, elsősorban a Duna-Tisza közén zivatarok is kialakulhatnak. Az északi szél nagy területen megélénkül, a Bodrogközben és a Bakonyban, valamint záporok, zivatarok környezetében erős széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő – olvasható a HungaroMet Zrt. honlapján.

Orvosmeteorológia

A HungaroMet Zrt. előrejelzése alapján a hazánk fölött áthaladt hidegfront mögött több fokkal hűvösebb levegő áramlik térségünk fölé. Emiatt vegetatív idegrendszerünket paraszimpatikus irányba tolják el, ezért csökken a szervezet energiaforgalma, alapanyagcseréje, lassul a légzés és a keringés, valamint az izomtevékenység is a legszükségesebbre csökken le.

Levegőminőség

Miskolc egész területén jó a levegő minősége a pmmonitoring.hu adatai szerint.

Útinform

A Miskolci Városgazda Nonprofit kft. reggeli információi szerint:

Az időjárás alakulása szerint az alábbi helyszíneken végeznek majd kátyúzási munkálatokat: 

Zsigmondy u.
Ómassai út
Kiss tábornok út
Rigó u.
Csóka u.
Vasgyári út
Gózon L. u.
Vologda u.
Szentpáli út

Félpályás terelésre lehet számítani:

Balaton u.- Tarna u. kereszteződés
Bartók Béla u. 39
Bodza u. eleje
Bors Vezér u. 62
Bükkszentlászló Fő út 9
Cseresznyés u. 14
Előhegy u. 20
Ernye bán u. 19
Eszterházy u.29
Finkey u. 10
Előhegy u.72
Erdő sor 12
Gárdonyi G. u. 22
Kis-Kőkötő – Miskolctapolcai út kereszteződés
Knézich u. 9
Középszer u. 50
Liszt Ferenc u. 26
Mikes K. u. 24
Perczel M.u. 24/a
Rácz Á. u. - Gyula u.
Tóth Pál u. 18
Somlay Artúr u. 32
Szarkahegy u. 58
Szrogh S. u. 57

Horoszkóp

Kos 

Ma szomorú, vagy bosszús lehetsz valami miatt, ami elveszett. Ez akár jelenthet egy tárgyat, eszközt, de talán egy érzést is, vagy élményt is, melyet talán azt gondolod, soha többé nem lesz részed átélni. Lehet, hogy most ezt hiszed, de amit keresel, még valahol ott van a közeledben. Talán sokkal közelebb, mint gondolod.  

Bika 

Ma lehet, hogy olyasmi történik a közeledben, amely bosszúságot hoz az életedbe. Talán egy felújítás, javítás, vagy forgalomelterelés, de az is elképzelhető, hogy egy kedves szomszéd gondoskodik a nyugalmad megzavarásáról. Bárhogy is van, viseld türelemmel, hiszen mást úgy sem tehetsz. Egy vita csak újabb kellemetlenségeket szülhet a jövőben. Tekintsd úgy, hogy műsort adnak, neked. 

Ikrek 

Ma igyekezned kellene tisztáznod egy helyzetet, ami egy információ, vagy egy pletyka miatt alakulhat ki és amely új megvilágításba helyez néhány dolgot veled kapcsolatban. Talán mindennek az alapja egy félreértés, de az is lehet, hogy valaki tudatosan megpróbál neked keresztbe tenni. Nem kell hagynod, hogy besározzanak a hátad mögött. Mutasd meg az igazságot! 

Rák 

Ha változtatnál valamin egy élethelyzetedet illetően, vagy bizonytalan vagy abban, vajon a helyes irányba haladsz-e, objektív kapaszkodókat keress és ne a megérzéseidre hagyatkozz. Vegyél elő papírt, ceruzát és számolj, mérlegelj. Legyen az magánéleti, vagy munkaügy, hosszú távon nem lehet számodra negatív az egyenlege sem anyagilag, sem érzelmileg. Ezt tartsd szem előtt! 

Oroszlán 

Ma valaki talán egy kicsit erőszakos módon próbálhatja rád erőltetni a véleményét, vagy elfogadtatna veled egy ajánlatot. Az is lehet, hogy egyszerűen belép az intim szférádba és ezzel kellemetlen helyzetbe hoz. Védd meg a személyes teredet és ne engedd, hogy az illető huzamosabb ideig ott tartózkodjon. Egyszerűen zárd ki! Még csak nem is kell magyarázkodnod emiatt! 

Szűz 

Ma, mielőtt cselekszel egy hír, vagy információ hatására, ne felejtsd el objektíven megismerni a tényeket. Lehet ugyanis, hogy valaki be akar rángatni valamibe és hamis információval lát el. Ne feledd el azt sem megvizsgálni, hogy az illetőnek mi a mozgatórugója. Ha látod, mi az érdeke, azt is megérted, miért teszi, vagy mondja. 

Mérleg 

Ma egy láthatatlan falba ütközhetsz, amikor meg akarod tudni valakitől, mi aggasztja, mi bántja. Ne erőltesd a dolgot! Talán nem jött el az ideje még annak, hogy az illető megnyíljon neked. Hamarosan valószínűleg ő maga fordul feléd a problémájával. Addig pedig várj türelmesen.  

Skorpió 

Ma előfordulhat, hogy valaki egy rendkívüli hírrel, információval jelentkezik nálad, amit legszívesebben te magad is világgá kürtölnél, de most légy a szokottnál is óvatosabb. Nem biztos ugyanis, hogy ezzel az üggyel kapcsolatban minden a helyén van. Nehogy még a végén te is beállj egy álhír terjesztésébe. 

Nyilas 

Ma úgy alakulhat, hogy valakivel nem sikerül kapcsolatba lépned, bármennyire is szeretnéd. Az illető talán semmilyen csatornán nem jelentkezik és te ettől már a legrosszabb forgatókönyveket éled végig magadban. Higgadj le és gondolkodj logikusan! Sokkal nagyobb az esélye annak, hogy az egész mögött egy szimpla műszaki probléma áll.  

Bak 

Ma kalandosan alakulhat a napod, már ha egy meghibásodás okozta kellemetlenséget annak lehet nevezni. Talán egy használati tárgy, vagy eszköz mondja fel a szolgálatot, vagy valami más, de az elég valószínű, hogy egy ponton az egész probléma megoldhatatlannak fog tűnni számodra. Persze korántsem lesz az. Csak egy kicsit kell gondolkodnod és találsz ebből is kiutat, meglátod!  

Vízöntő 

Ma elképzelhető, hogy valaki több időt szeretne a közeledben tölteni, mint ahogyan te azt elképzelted és talán még akadályozni is fog, hogy úgy teljen a napod, ahogyan azt eredetileg elképzelted. Komoly dilemma előtt állhatsz, vajon hogyan távolítsd el magadtól úgy, hogy ne legyen sértődés belőle. 

Halak 

Igyekezz ma kerülni azokat a feladatokat, melyek a pénzügyekkel, vagy ügyintézéssel kapcsolatosak, ha teheted. Ha viszont mégis meg kell tenned, légy körültekintő és mindent többször vizsgálj át, mielőtt véglegesíted. A hibára való hajlamod ma mindenképpen magasabb lesz az átlagosnál. Figyelj különösen arra, mit írsz alá! 

Forrás: alon.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!