Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.04.24.) – időjárás, orvosmeteorológia, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 24. szerda 07:44
Szerda napközben egy ciklon halad át felettünk, amely dél felől egyre több helyen okoz esőt, záport, néhol akár zivatart is. A hét második felében fokozatosan megnyugszik felettünk a légkör, csökken a csapadékhajlam, és melegszik az idő. 
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Nagyrészt borult lesz az ég, de napközben az Alföldön, délutántól pedig már Borsodban is szakadozik, vékonyodik, gomolyosodik a felhőzet. Napközben egyre inkább az ország északi, északnyugati felére korlátozódik az eső, míg az Alföldön zivatarok is lehetnek. Többfelé megerősödik a nyugatias szél, zivatar környezetében akár viharos lökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon, Budapest körül és északon 7 és 13, az Alföldön 12 és 19 fok között alakul. Késő estére 4 és 10 fok közé hűl le a levegő – olvasható a HungaroMet Zrt. honlapján.

Orvosmeteorológia

A HungaroMaet Zrt előrejelzése alapján a térségünk fölött áthaladó ciklon miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevőktől fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

Levegőminőség

Miskolcon jó a levegő minősége a pmmonitoring.hu mérései szerint.

Útinform

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai az esős időjárás miatt szerdán nem folytatnak kátyúzási munkálatokat.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Balaton u.- Tarna u. kereszteződés
Bartók B.u.5
Bartók Béla u. 39.
Bollóalja u.83.
Bodza u. eleje
Bors Vezér u. 62.
Bükkszentlászló Fő út 9.
Cseresznyés u. 14.
Előhegy u. 20.
Előhegy u. 68.
Ernye bán u. 19.
Eszterházy u.29.
Finkey u. 10.
Gárdonyi G. u. 22.
Kis-Kőkötő – Miskolctapolcai út kereszteződés
Középszer u. 50.
Liszt Ferenc u. 26.
Mikes K. u. 24.
Perczel M.u. 24/a
Rácz Á. u. - Gyula u.
Tóth Pál u. 18.
Somlay Artúr u. 32.
Szarkahegy u. 58.
Szrogh S. u. 57.
Zsolcai sor 162.

Horoszkóp

Kos 

Ma valamilyen formában visszatérhet a múlt egy darabja az életedbe. Előkerülhet valahonnan egy régi emlék, de annak is van esélye, hogy egy személy az, akiről újra hallasz, vagy valamilyen módon ismét előkerül. Ne feledd azonban, hogy nem lehet ugyanabba a folyóba kétszer is belelépni. Ami elmúlt, azt kár bolygatni, maradjon meg szép emléknek. Vissza a dobozba vele! 

Bika 

Ma a figyelmed a szellemi, spirituális dolgok felé fordulhat, melyet egy esemény, vagy egy találkozás válthat ki benned és amely meghatározhatja a napodat. Valószínűleg most erre van szükséged. Egy kis befelé fordulásra, meditációra és hogy rendszerezd önmagadban azt a rengeteg változást és eseményt, amely veled az utóbbi időben történt.

Ikrek 

Ma egy felkérést kaphatsz, vagy egy ötletet osztanak meg veled és ezzel kapcsolatban ne félj kipróbálni valami újat, vagy csatlakozni egy új közösséghez. Valószínűleg érdekes emberek és izgalmas témák várnak rád, különösen akkor, ha veled egy érdeklődésű, vagy hasonló korú emberekkel hoz össze a sors. Fogadd nyitottan egy ismeretlen üdvözletét is ma!

Rák 

Ha valakinek, aki fontos neked, nem mondod el őszintén, hogy mit érzel, vagy esetleg mi az, ami bánt, nem várhatod, hogy úgy viszonyuljon hozzád, ahogyan szeretnéd. Senki sem tud olvasni a gondolataidban és ez hidd el, jól is van így. Mondd el őszintén, mit vársz el a másiktól és máris tisztázódnak majd a dolgok! 

Oroszlán 

Ma új érzések keríthetnek a hatalmukba, amikor találkozol valakivel, vagy egy esemény folytán egyszer csak más szemmel tekintesz egy ismerősre. Lehet az is, hogy ezek az érzelmek összezavarhatnak kissé, de ne légy azért meggondolatlan. Idő kell, amíg leülepszik benned mindez, várd ki a végét! Előfordulhat ugyanis, hogy a történet váratlan fordulatot vesz! 

Szűz 

Még, ha ma netán nincs is túl sok okod rá, hogy kiöltözz, vagy adj a külsődre, akkor is folytasd azt a jó szokásodat, hogy megtartod ezzel kapcsolatban a saját magadra szabott minimumot. Nem csak az a fontos, hogy mások milyennek látnak, hanem az is, hogy te önmagadat megfelelőnek ítéld, ha a tükörbe nézel. Ez adhat neked egy plusz tartást lelkileg is.

Mérleg 

Ma lehet, hogy átmenetileg úgy érzed, hogy összeesküdött ellened minden, pedig inkább csak arról lehet szó, hogy rosszabb lesz a napod az átlagosnál. Lehet ráadásul, hogy mindezt súlyosbítja egy meghibásodás, vagy egy elveszett üzenet, esetleg valaki, aki nem jelentkezik időben. Próbálj mindezek ellenére nyugodt maradni! Hamar helyrebillen körülötted minden. Türelem! 
 
Skorpió 

Ma egy kisebb mélypontot élhetsz meg, aminek az oka valószínűleg az, hogy sikerült a munkát egy kissé túlzásba vinned az elmúlt napokban. A szervezet pedig már csak olyan, hogy jelez, ha baj van. Vedd a jeleket, értsd meg, mit üzen a tested és a lelked és pihenj, regenerálódj. Ennek érdekében pedig ma valakinek nemet kell mondanod még akkor is, ha ez adott esetben kellemetlen. 

Nyilas 

Ma igyekezz egy kicsit spontán lenni és olyasmit tervezni nap közben, ami pihentet, szórakoztat, kikapcsol. Ebbe pedig vond be a szeretteidet is, lehetőleg minél nagyobb számban. Hidd el, mindenkire ráfér egy kis lazulás, még azokra is, akik ezt önmaguknak sem vallják be. Dobj be most egy olyan ötletet, amire mindenki felkapja a fejét! 

Bak 

Itt az ideje, hogy belekezdj ma valamibe, talán a ház körül, vagy az otthonodban, amire már egy ideje készülsz, de eddig nem volt benned elegendő erő arra, hogy neki is állj. Kösd azonban alaposan fel a nadrágodat, mivel nem vár rád könnyű menet. Egyik feladat ugyanis hozza magával a másikat. Mintha egy végtelen történet venné most a kezdetét.  

Vízöntő 

Ma érdekes híreket kaphatsz, de mivel a hozzád beérkező információ mennyisége óriási, előfordulhat, hogy a figyelmedet nem az köti le, amely fontos, hanem éppen az, amelyre kár akár egy percet is elfecsérelni. Igyekezd hát szűrni, hogy mi az, amivel foglalkozol és mi az, amivel nem. Ne csak azt figyeld, mi hangzik el, hanem azt is, hogy ki mondja.

Halak 

Ma előfordulhat, hogy valami, amire nagyon vársz, talán egy bejelentés, vagy egy üzenet, esetleg egy csomag, nem érkezik meg és az is előfordulhat, hogy ezzel kapcsolatban semmilyen érdemi információt nem sikerül szerezned. Légy türelmes, mert annak van a legnagyobb esélye, hogy egy egyszerű műszaki probléma adódott. Hamarosan kisimul a homlokod! 

Forrás: alon.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!