Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.07.01) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 01. hétfő 07:44
Többórás napsütés várható erőteljes gomoly- és fátyolfelhő-képzőséssel. Mellette záporok, zivatarok, viharos széllökések is kialakulhatnak.
Miskolc látképe / Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütés várható, de a nyugati határ mentén sok lehet a felhő. Hazánk középső részén kisebb, nyugati, délnyugati, valamint északkeleti harmadán nagyobb számban kell számítani záporokra, zivatarokra. Néhol heves zivatar is kialakulhat. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati, nyugati szél. Zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 33 fok között várható, délkeleten lesz a melegebb, a nyugati határnál a hűvösebb az idő. Késő este 18 és 25 fok között alakul a hőmérséklet - írja honlapján a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. 

Levegőminőség

Miskolc teljes területén jó a levegő minősége hétfő reggel a PM Monitoring Hálózat adatai alapján. Néhány helyről azonban nincs adat, ezek a következők: Egyeteváros egyik fele, Balázs Győző tér, Lyukóvölgy egyik fele, Pereces egyik fele, Szentlélek. 

Útinform

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. hétfő reggeli tájékoztatása szerint: 

A távhőszolgáltatás biztonságának növelése érdekében megkezdődött a Tizeshonvéd utca 16-22. szám közötti területen a távfűtési vezetékek cseréje, ahol július végéig az érintett szakaszon a gyeprácsos parkoló lezárásra kerül. A Tizeshonvéd u. 18. szám előtt pedig várhatóan július 01. és július 30. között teljes szélességében lezárásra kerül az úttest.

Félpályás terelésre lehet számítani:

 

Bartók Béla u. 39.
Balassi Bálint u. 10/a
Balassi Bálint u. 12. 
Bencések útja 111.
Berekalja u. 9.
Cukrász u. 17.
Csermák Antal u. 67.
Csokonai Vitéz Mihály u. 100.
Csokonai Vitéz Mihály u. 120.
Enyedi György u. 1.
Felmező u. 8.
Iglói u. 24/A
János u. 17.
Kabók Lajos u. 20.
Kázmér u.14.
Késmárki u. 1.
Kiss tábornok u. 10-es postánál
Kodály Zoltán u. 88.
Koppány u. 10.
Lehár Ferenc u. 4.
Lévay József u. – Soltész Nagy Kálmány u. kereszteződés
Liszt Ferenc u. 13/b
Martinovics Ignác u.– Bem József u. kereszteződés
Meggyesalja u. 38.
Móra Ferec u. 35.
Nagy Lajos király u. 3.
Sály István u. 29.
Soltész Nagy Kálmán u. 26,.
Soltész Nagy Kálmán – Kont u. kereszteződés
Sütő János u. – Balassi Bálint u. kereszteződés
Sütő Jánios u. 6.
Szarkahegy u. 2.
Szemere Bertalan u. 20.
Szeretet u.16.
Szerdahelyi Kálmán u. 37.
Szikla u.- Endrődi u. kereszteződés
Tapoly u.18.
Tinódi u.12.
Tokaji Ferenc u. 32.
Vécsey Károly u.12.
Zempléni u. 3.

 

Horoszkóp

 

Kos

 

Mindent megteszel azért, hogy elérd a céljaidat, de hiába a kemény munka, ha valaki nem hajlandó megnyitni előtted a kapukat. Ne add fel a küzdelmet, nincs bevehetetlen vár, csak kitartó ellenség, de te makacsabbnak bizonyulhatsz.

 

Bika

 

Szélmalomharcot vívsz az idővel, mindig, amikor végre sikerülne úrrá lenned a késedelmeken, egy újabb feladat adódik, ami hátravet a munkában. Szerencsére van benned elég kitartás, hogy mindig szembenézz az új kihívásokkal, de a nap végére alaposan kimerülhetsz.

 

Ikrek

 

Egészen elgyengülsz valakinek a közelségétől, és hagyod, hogy ezek a romantikus érzések teljesen átjárjanak, mert most jól esik szerelmesnek lenni. Éld meg a pillanatot, és, ha készen állsz, éreztesd a másikkal is, mennyire fontos a számodra.

 

Rák


Ne üsd az orrod olyan ügyekbe, amelyek nem rád tartoznak, mert ezzel csak értékes energiákat vesztegetsz, és te nem jutsz előrébb tőle. Ha most a magad dolgaira kezdesz koncentrálni, még nincs késő, hogy kihasználj egy ritka lehetőséget.

 

Oroszlán

 

Elég erőt érzel magadban ahhoz, hogy kiállj valamiért, amiért már régóta szeretnél, és akár egy vitába is belemennél, az utolsó pillanatban azonban visszavonulót fújsz. Nem azért, mert megijedtél, hanem azért, mert rájöttél, hogy később ügyesebben játszhatod ki a kártyáidat.

 

Szűz

 

Fáradtnak és kicsit talán kedvetlennek is érzed magadat, de megéri kitartani, mert a párod romantikus meglepetéssel készül, ami feldobhatja a napodat. Vigyázz, hogy a felgyülemlett feszültséget ne rajta vezesd le, inkább merítsetek energiát egymásból.

 

Mérleg

 

Váratlan helyzetekbe kerülhetsz ma, de mindenhol jól szerepelsz, és amikor egy összetett problémát is sikerül megoldanod, végleg mindenkit leveszel a lábáról. Söpörd be az elismeréseket, de viselkedj szerényen, hogy ne essen csorba a frissen szerzett hírneveden.

 

Skorpió

 

Türelmetlen vagy, mert szeretnél már végezni egy feladattal, de minél jobban kapkodsz, annál kevésbé haladsz. Nagy önfegyelemre lesz most szükséged, próbálj minden más gondolatot kizárni a fejedből, akkor van rá esély, hogy holnap már nem kell ezzel a problémával foglalkoznod.

 

Nyilas

 

Egy váratlan vita rövid, de annál hevesebb lehet, és ugyan gyorsan elcsendesedik, a keserűség érzése még sokáig nyomot hagyhat benned. Most ne másokra hallgass, hanem magaddal próbáld megbeszélni, miért úgy alakultak a dolgok, ahogy.

 

Bak

 

Egy lépésre vagy a céljaidtól, ám az utolsó akadály valami olyasmi, ami még téged is alaposan megijeszt, és nem vagy biztos benne, hogy készen állsz átugrani. Ne hagyd, hogy minden eddigi munkád kárba vesszen, bízz meg önmagadban.

 

Vízöntő

 

Ideje felszámolni a múlt dolgaival, és végleg a saját lábadra állni, még akkor is, ha könnyebb volt néhány terhet megosztani másokkal. A felelősséget azonban mostantól neked kell vállalni, de ezt nem érzed tehernek, inkább a szabadság feltételének.

 

Halak

 

Az utolsó pillanatban sikerül elintézned valamit, aminek az elmulasztása sok bajt hozhatna a fejedre. Ne halogasd tovább a dolgokat, ha van még lezáratlan ügyed, akkor most kezdj el cselekedni ezzel kapcsolatban, nehogy később megbánd az elodázást.

 

Forrás: Bien

További hírek

Olvasnivaló