Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.08.13.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 13. kedd 07:36
Napos időben lesz részünk fátyol- és gomolyfelhő képződés kíséretében. A hőmérséklet akár 37 Celsius fokig is felmelegedhet.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Napos időben lesz részünk a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Hazánk északnyugati, esetleg északi részén néhol zápor, zivatar kialakulhat. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg megerősödhet, sőt viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 32 és 37 fok között várható, ennél kevésbé meleg északkeleten, forróbb idő a Dél-Alföldön lehet, ott egy-egy helyen 40 fok közelébe emelkedhet a hőmérséklet. Késő estére 23 és 29 fok közé hűl le a levegő - írja honlapján a HungaroMet

Levegőminőség

Kedd reggel a PM Monitoring Hálózat adatai szerint Miskolcon mindenhol jó a levegő minősége, azonban néhány helyszínről - Joyson, Lyukóvölgy második fele, Pereces Dél - nincs adat.

Útinform

A Miskolci Városgazda közlekedési információi szerint: 

A fák gallyazása miatt ideiglenes forgalomkorlátozás a Dr. Antall József parkban. A lezárás augusztus 21-én (szerdán) 6 órakor kezdődik és 23-án (péntek) 18 óráig tart. Ebben az időszakban a területet a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai biztosítják majd. Az arra közlekedőket viszont általánosságban arra kérik, hogy a lezárás idején a Dr. Antall József park megkerülésével közlekedjenek.

Továbbá félpályás útlezárásra lehet számítania következő helyeken:

Andor u. 54.
Alföldi u. - Csokonai Vitéz Mihály u. kereszteződés
Asztalos u. 15.
Aradi u. - Zilahi u. kereszteződés
Balogh Ádám u. 26.
Bagoly u. 11.
Balassi Bálint u. 12.
Bartók Béla u. 39.
Bükkszentlászló, Fő u. 7.
Csabavezér u. 12.
Derkovits Gyula u. 11.
Enyedi György u.-Tavasz u. kereszteződés
Erzsébet sétány 59-61.
Forrásvölgy u. - Pilis u. kereszteződés
Forrásvölgy u. 42.
Forrásvölgy u. – Börzsöny u. kereszteződés
Futó u.-Kapitány u. kerereszteződés
Győri kapu 60. mögött
Győri kapu 140.
Hock János u. 7.
Honvéd u. 16.
Hóvirág u.-Baráthegyalja u. sarok
Karinthy Frigyes u. 37.
Kassai u. 24.
Kondor Béla u. 2.
Majláth István u. – Körmöci u. kereszteződés
Nagyszebeni u. 9.
Nagy Lajos király u. 3.
Negyvennyolcas u. 31.
Pléh Sándor u. 17.
Réz u. 8.
Róna u.
Soltész Nagy Kálmán u.– Vörösmarty Mihály u. kereszteződésben
Soltész Nagy Kálmán u. - Bors vezér u. kereszteződés
Sütő János u. 1.
Szigligeti tér – Lévay József u. kereszteződésben
Temesvári u. 27.
Testvérvárosok útja 12.
Örs u. 4.
Vasverő u. 56-58.

Horoszkóp

Kos

Felfrissülve látsz neki a feladatoknak, és ez egy jó beszélgetésnek köszönhető, aminek során talán egy bölcs tanács is elhangzott. Végül a saját utadon mész majd tovább, de néha egy okos gondolat akkor is segít, ha csak elgondolkodsz rajta.

Bika

Valaki olyasmit próbál kiszedni belőled, amiről egyelőre még nem nyilatkoznál szívesen. Nem könnyű az ilyen helyzeteket kezelni, főleg, ha udvarias szeretnél maradni, de ne hagyd, hogy akaratod ellenére kényszerítsenek valamire. Lehetsz kedves és határozott egyszerre.

Ikrek

Úgy döntesz, hogy a mai nap a pihenésé, és nem hagyod senkinek, hogy olyasmivel terheljen, amivel nem muszáj. A feladatok alól azonban nem húzhatod ki magadat, legfeljebb csak egy kis időt nyerhetsz, mielőtt hozzájuk látsz.

Rák

Végre elgördül egy akadály az utadból, ami eddig megakadályozta, hogy továbbhaladj. A sok lendület, ami eddig felhalmozódott benned, most elemi erővel tör ki, és egyszerre mindent szeretnél. Kérdés, hogy másoknak lesz-e erejük a nyomodban maradni.

Oroszlán

Nem egyszerű a saját dolgaiddal foglalkoznod, ha közben valaki mindig a saját problémáival zavar. Amíg azonban egy szívességgel tartozol, nem mondhatsz nemet, és nem rázhatod le ezeket a teendőket sem a nyakadból.

Szűz

Jól indul a napod, de valaki rossz indulata, vagy epés megjegyzése könnyen a kedvedet szegheti. Ne hagyd, hogy ez a kelleténél nagyobb hatással legyen rád, és téged is hatalmukba kerítsenek a negatív energiák.

Mérleg

Örülsz annak, hogy egyre több kihívásra tartanak alkalmasnak, de a lehetőségeket nem elég megszerezni, élni is kell velük, és ez egyre nagyobb nyomást jelent. Minden csak szervezés kérdése, ha következetes vagy, mindenre jut időd.

Skorpió

Itt az ideje hogy pontot tegyél egy kellemetlen kérdésre, ami most már nem csak téged, a környezetedet is kezd zavarni. Ne halogasd tovább a dolgot, mert az ügy nem fog magától megoldódni, itt a te fellépésedre van szükség.

Nyilas

Egy közeli családtagoddal kerülhetsz ma konfliktusba, pedig egyikőtök sem akar rosszat, egyszerűen csak másképp láttok bizonyos dolgokat. Lehet, hogy most érdemes egy kicsit félre tenned a büszkeségedet, és higgadtan meghallgatnod az érveit.

Bak

Őszintén bocsánatot kérni az egyik legnehezebb dolog, ezt vedd figyelembe, amikor ma valaki a te elnézésedet kéri. Még ha időre is van szükséged ahhoz, hogy a haragot teljesen elengedd, maradj nyitott és hagyd magad kiengesztelni.

Vízöntő

Olyan utakat jársz, amelyek számodra teljesen újak, de valaki előtted már végigment rajtuk. Ugyan neked a saját módodon kell leküzdened az akadályokat, lehet, hogy segít, ha meghallgatod valaki más tapasztalatait.

Halak

Nem szeretsz hirtelen dönteni, de van, amikor nincs idő a mérlegelésre, mert ha túl sokat töprengsz, azt is elvesztheted, amit eddig megszereztél. Ilyenkor a legjobb, ha a szívedre hallgatsz, mert így ha veszítesz is, legalább az a tiéd marad, ami igazán fontos.

Forrás: Bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!